Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Τρύφωνα στην Αχλάδα

Petite Perle 300×250

Τιμήθηκαν οι ιερείς και οι πολίτες που δεκαετίες τώρα στηρίζουν το εκκλησιαστικό έργο

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε 1 Φεβρουαρίου  προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Μάρτυρα Τρύφωνα στον οποίο είναι αφιερωμένο το δεύτερο κλίτος του Ενοριακού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Αχλάδας, ιερουργούντως του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου πλαισιωμένος,  από τον Εφημέριο της Ενορίας, παλαιότερους Εφημερίους και άλλους Ιερείς οι οποίοι προσήλθαν να συμπανηγυρίσουν την μνήμη του Αγίου.

  Μετά το πέρας της λειτουργίας, τελέστηκε Μικρός Αγιασμός όπου αναγνώσθησαν οι ευχές του Αγίου Τρύφωνα προστάτη  των γεωργών , ενώ ακολούθησε  η λιτανεία της Ιεράς εικόνας και των Ιερών λειψάνων του Αγίου πέριξ του προαυλίου του Ιερού Ναού και  η Ευλόγηση των Άρτων.

Πριν το τέλος των ακολουθιών εκ μέρους της Ενορίας, ο πρόεδρος και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου τίμησαν τους ανθρώπους  που με τις πράξεις τους που τόσα χρόνια κρατούν ζωντανό το ναό.

Τον Αιδεσιμότατο Πρεσβύτερο πατήρ Γεώργιο Καρουζάκη, προηγούμενο Εφημέριο της Ενορίας για την εικοσαετή διακονία του στην Ενορία Αχλάδας, τα αναμνηστικά παρέδωσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος.

Τον Αιδεσιμότατο Πρεσβύτερο πατήρ Δημήτριο Στρατιδάκη, προηγούμενο Εφημέριο της Ενορίας για την εικοσαετή διακονία του στην Ενορία Αχλάδας, τα αναμνηστικά παρέδωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αχλάδας κ. Γεώργιος Πεδιώτης

Τον κ. Εμμανουήλ Κληρονόμο του Ιωάννου, Ιεροψάλτη για την επί πενήντα χρόνια Διακονία του στο Ιερό Αναλόγιο του Ναού,  τα αναμνηστικά παρέδωσε ο Δήμαρχος Μαλέβυζίου κ. Κωνσταντίνος Μαμουλάκης.

Τον κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη του Γεωργίου, Ιεροψάλτη για την επί χρόνια Διακονία του στο Ιερό Αναλόγιο του Ναού,  τα αναμνηστικά παρέδωσε ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μαδέ κ. Γεώργιος Μανιουδάκης.

Τον κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη του Μιλτιάδου, εκκλησιαστικό Επίτροπο για είκοσι πέντε χρόνια στην Ενορία της Αχλάδας, τα αναμνηστικά παρέδωσε ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μαδέ κ. Γεώργιος Μανιουδάκης.

Τον κ. Εμμανουήλ Κληρονόμο του Κωνσταντίνου, εκκλησιαστικό Επίτροπο για είκοσι πέντε χρόνια στην Ενορία της Αχλάδας, τα αναμνηστικά παρέδωσε ο Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Δημήτριος Ξυρουχάκης.

Τιμήθηκε επίσης και η κυρία  Αλεξάνδρα Γραμματικάκη, συντηρήτρια έργων Τέχνης και θρησκευτικών μνημείων για την επιχρύσωση του Τέμπλου της Αγίας Μαρίνας.

Τη θεία  λειτουργία παρακολούθησαν πιστοί από την Αχλάδα παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα  Μαμουλάκη,  της προέδρους της ΜΑΕΔΗΜ Εύης Αποστολάκη, του αντιπροέδρου της ΜΑΕΔΗΜ  Δημήτρη Ανδουλάκη, του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιάννη Τσαγκαράκη κ.α

Στην συνέχεια, πριν την αναχώρηση για την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των Θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων στον κόμβο Αχλάδας στην Εθνική Οδό του Β.Ο.Α.Κ, ο Σεβασμιότατος φύτεψε ένα Δρύ, στον κήπο του Ιερού Ναού .

Ακολούθησε η μετάβαση  στην Εθνική Οδό του Β.Ο.Α.Κ, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στο ύψος των κόμβων, Αχλάδας και Αγίας Πελαγίας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ