Τσίπρας: Έλληνες και Τούρκοι έχουμε κοινό πολιτισμό – Ο παππούς μου ήταν Πολίτης

Petite Perle 300×250

Στις ομοιότητες που συνδέουν τους Έλληνες και τους Τούρκους αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TGRT News λίγο πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη

Στις ομοιότητες που συνδέουν τους Έλληνες και τους Τούρκους αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TGRT News λίγο πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη.

«Νομίζω πως σε αυτή την περιοχή έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις. Για παράδειγμα, ο παππούς μου έχει γεννηθεί εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Εννοώ πως έχουμε πολλές ομοιότητες. Έχουμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε κοινό πολιτισμό. Έτσι πρέπει να ζούμε ειρηνικά και φιλικά μεταξύ μας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τη θετική ανταπόκριση από τους Τούρκους πολίτες που συνάντησε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στην Χάλκη.

«Πιστεύω πως αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε διεθνώς, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος. Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πρέπει να κάνουμε νέα βήματα. Είναι σημαντικό βήμα για να ζούμε μαζί και θα γίνει ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του τουρκικού και του ελληνικού λαού», είπε,

Ο πρωθπυουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, μιλώντας με θερμά λόγια για την Τουρκία: «Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια που προσφέρει η Τουρκία στους πρόσφυγες σε επίπεδο στέγασης και τροφής. Και στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι από 70.000 πρόσφυγες. Η κατάσταση στα πέντε νησιά μας στο Αιγαίο είναι οριακή. Κάνω πολλές προσπάθειες στην ΕΕ, και στους ομολόγους τους για να βρω στήριξη και για μας και για την Τουρκία».

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή από τη συχνότητα του TGRT News.

Πηγή: in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ