Με Απλαδά η Δαμάστα το γύρισε στο τέλος 2-1

Petite Perle 300×250

Του Αντώνη Στρατάκη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Τάσο Απλαδά και με σερβιτόρο των γκολ τον Γιώργο Κλαπάκη, η Δαμάστα στα επτά τελευταία λεπτά γύρισε το εις βάρος της 1-0 και νίκησε 2-1 του Νέους Εργοτέλη στο "Μαρτινέγκο".

Μέχρι το 83' η Δαμάστα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο αλλά έβλεπε έναν 16χρονο τερματοφύλακα των Νέων Εργοτέλη, Ψιμόπουλο, να κατεβάζει τα ρολά.

Έτσι η Δαμάστα κράτησε το συν τρία από τον δεύτερο ΟΦΑ στην έδρα του οποίου θα πάει την μεθεπόμενη αγωνιστική για να "δέσει" με νίκη τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στο 8ο από κόρνερ του Μανωλιτσάκη κεφαλιά του Γιαπεντζάκη η μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπερνίκου από κοντά έγραψε το 1-0.

Στο 11' από γύρισμα του Τζουβάρα, ο Κλαπάκης από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ. Στο 30' συρτή σέντρα Αποστολάκη και πάσα του Κλαπάκη το κοντινό σουτ του Κλαπάκη απέκρουσε σωτήρια ο Ψιμόπουλος. Στο 34' απ' ευθείας φάουλ του Απλαδά από πολύ πλάγια θέση, άουτ.

Στο 46' κεφαλιά του Τζουβάρα από κοντά ο Ψιμόπουλος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Στο 48' διαγώνιο σουτ Μαρκάκη έδιωξε δύσκολα ο Ψιμόπουλος. Στο 52' φανταστική προσπάθεια και σουτ του Αποστολάκη απέκρουσε σε κόρνερ εκπληκτικά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.

Στο 55' κόρνερ του Μαρκάκη κεφαλιά του Ντίνου εξ' επαφής στο δοκάρι. Στο 62' μακρινό σουτ του Απλαδά φανταστικά ο Ψιμόπουλος σε κόρνερ. Στο 81' από κόρνερ του Μαρκάκη κεφαλιά του Μπιμπίρη εξ' επαφής και πάλι ο Ψιμόπουλος αποσόβησε σίγουρο γκολ.

Στο 85' από πάσα του Κλαπάκη, ο Απλαδάς με συρτό σουτ έκανε το 1-1. Στο 89ο λεπτό, από έξοχη πάσα του Κλαπάκη ο Απλαδάς με φανταστικό άπιαστο σουτ έγραψε το τελικό 1-2.

Η κίνηση ματ του Φρουδάκη ήταν όταν πέρασε από στοπερ, τον Τάσο Απλαδά, στην επίθεση και ο παιχταράς, του καθάρισε το ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Νέοι Εργοτέλη:Ψιμόπουλος, Μανωλιτσάκης, Γκούρο (90' Μαυρής), Μαυράκης, Γιαπετζάκης (90' Λίλο), Μεχμετάι, Μπερνίκου, Σελαμάι, Βαρσάμης, Δρίτσας (79' Κεβάνι), Σταματάκης (82' Πασπαλάκης). 

Δαμάστα: Μαργαρίτης, Βερούσι (46' Ντίνος), Αποστολάκης (67' Σερλιδάκης), Απλαδάς, Μπιμπίρης, Μανουσάκης (91' Μουλακάκης), Τζουβάρας, Γεωργαλάς, Χαλκιαδάκης, Κλαπάκης (91' Γαργανουράκης), Μαρκάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ