Εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ

Petite Perle 300×250

Χθες, 17-2-2019 πραγµατοποιήθηκαν µε επιτυχία οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ για 2η φορά από την έναρξη του θεσµού, υπό τον Εθνικό Οργανισµό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελµατικού Προσανατολισµού (ΕΟΠΠΕΠ) ο οποίος έχει την αρµοδιότητα εφαρµογής του συστήµατος διεξαγωγής των εξετάσεων.

Στις εξετάσεις οι οποίες περιλαµβάνουν θεωρητικό και πρακτικό µέρος, µπορούν να συµµετάσχουν οι απόφοιτοι της Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. και να αποκτήσουν πτυχίο Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 στην ειδικότητα τους, αναβαθµίζοντας το πτυχίο των ΕΠΑ.Λ. κατά ένα επίπεδο επαγγελµατικών προσόντων, σύµφωνα µε το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.

Το σύστηµα πιστοποίησης των αποφοίτων του Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ενισχύει την πορεία αναβάθµισης των Επαγγελµατικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και την διασφάλιση των επαγγελµατικών προσόντων των αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας. Φέτος λόγω του αυξηµένου αριθµού των συµµετεχόντων στην Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, οι εξετάσεις έλαβαν χώρα σε δύο εξεταστικά κέντρα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ