Κινήσεις στον Τουρισμό για εντυπωσιασμό

Petite Perle 300×250

Άρθρο του Μιχάλη Αλμπαντάκη*


Δεν είναι θέμα προσώπου ή απλώς θέμα μιας ενέργειας, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι καθαρά προεκλογικού… εντυπωσιασμού λίγους μήνες πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

Είναι ζήτημα στρατηγικού σχεδιασμού και μακρόπνοου πλάνου για την αξιοποίηση, την προβολή και τη στήριξη ενός εκ των δύο βασικών πυλώνων της τοπικής Οικονομίας, του Τουρισμού που προφανώς και πάσχει για έναν Δήμο σαν το Μαλεβίζι, ο οποίος θα έπρεπε να αποτελεί την ατμομηχανή της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης.

Η ανακοίνωση – δημιουργία της θέσης και η ανάληψη των καθηκόντων εντεταλμένης Συμβούλου Τουρισμού, όπως αυτή ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει απλώς όσα επισημαίνονται παραπάνω. 

 Ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους Δήμους της Κρήτης με  τουριστικό τομέα, ο οποίος θα μπορούσε να είναι «ναυαρχίδα» της τοπικής Οικονομίας.

Το Μαλεβίζι είναι μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες  ανάπτυξης  του τουριστικού  προϊόντος. Διαθέτει ένα δυναμικό παραλιακό μέτωπο και ένα τεράστιο φυσικό- παραγωγικό και πολιτισμικό απόθεμα στην ενδοχώρα του. Ο Δήμος μας επιβάλλεται να έχει δεσπόζουσα θέση στο σχεδιασμό για την ανάδειξη και την αξιοποίηση τους.

Σήμερα τι βλέπουμε; Να απουσιάζει ο οργανωμένος στρατηγικός σχεδιασμός  για την ανάπτυξη του Τουρισμού και τη βελτίωση του σε κάθε επίπεδο, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση. Απόδειξη πως σε έναν τουριστικό Δήμο όπως το Μαλεβίζι, δεν υπάρχει δημοτική Υπηρεσία αρμόδια για θέματα Τουρισμού.

Η Κρήτη τα τελευταία 4 χρόνια, έχει κάνει απανωτά limit up. 'Έχουμε μια αύξηση της τάξης των 650.000 αφίξεων ατόμων, με τους 250.000 από αυτούς να έχουν έρθει στο νησί τους λεγόμενους μήνες χαμηλής κίνησης, τη στιγμή που το Μαλεβίζι δεν έχει λάβει το μερίδιο που του αναλογεί.

Τι επιβάλλεται λοιπόν; Η αξιοποίηση και η ανάδειξή του μέσα από ένα συγκεκριμένο master plan.  Είναι  επιτακτική  ανάγκη  και θα δώσουμε  στο Δήμο μας πρωταγωνιστικό  ρόλο,  συντονίζοντας και διαμορφώνοντας ολοκληρωμένα τοπικά προγράμματα  ποιότητας, μέσα και από τη χρήση της Τεχνολογίας, ώστε να συνδέσει  τη λειτουργία των Τουριστικών μονάδων με την καθημερινή  ζωή και τα τοπικά  προϊόντα. Να δημιουργήσει συμπράξεις  με τη συμμετοχή  όλων των επιχειρηματικών , παραγωγικών και  Πολιτισμικών  φορέων και να προσελκύσουμε τουρίστες υψηλής ποιότητας, μέσα από την ανάπτυξη του θεματικών μορφών Τουρισμού.
Ο τουριστικός τομέας είναι ένας τομέας από τον οποίο επιβιώνει ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού του Μαλεβιζίου. Εδώ ο ρόλος του Δήμου έχει βαρύνουσα σημασία. Στόχος μας είναι στο μέλλον να δομήσει τη δική του, εντελώς ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα.

*Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική Παράταξη " Το Μαλεβίζι μπορεί"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ