Ένας απινιδωτής για τους πολίτες

Petite Perle 300×250

Ο θάνατος κατοίκου της Τυλίσου, η σωτηρία για τους υπόλοιπους

Εεννέα κάτοικοι εκπαιδεύτηκαν για την έγκαιρη ασφαλή χρήση του απινιδωτή

Τοποθετήθηκε ο φορητός απινιδωτής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσου το πρωί της 4ης Φεβρουαρίου 2019, παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών Μαλεβιζίου κ. Κύρκου, του προέδρου το ΔΟΚΑΠΑΜ κ. Καρίκη και των κατοίκων του χωριού, σε δημόσιο κτήριο, στην πλατεία του χωριού.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου κ. Περυσινάκης, στην ομιλία του δήλωσε: «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου αποφάσισε να προβεί στην αγορά ενός φορητού απινιδωτή, έπειτα από ένα θλιβερό συμβάν που συνέβη στην Τύλισο, πρίν από δύο χρόνια. Στο συμβάν εκείνο ένας νέος συγχωριανός μας έχασε τη ζωή εξαιτίας ανακοπής καρδιάς. Μέλη του συλλόγου ήταν παρόντες στο περιστατικό και αμέσως αφυπνίστηκαν. Τέθηκε ο στόχος για την αγορά ενός φορητού απινιδωτή με σκοπό την πρόληψη ανάλογου περιστατικού.

Η αγορά του επετεύχθητε αποκλειστικά με έσοδα του συλλόγου από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, τις οποίες αγκάλιασε με μεγάλη χαρά το χωριό μας για τον σκοπό αυτό. Συγχρόνως, εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΩΝΗΣΗΣ (ΕΕΚΑΑ)» και το σεμινάριο «Βασική Υποστήριξη της Ζωής και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή-BLS/AED» εννέα συγχωριανοί μας, οι οποίοι μπορούν να επέμβουν και να κάνουν σωστή και ασφαλή χρήση του απινιδωτή σε περίπτωση ανάγκης. Τέλος, εξοπλίσαμε το ιατρείο της Τυλίσου με ιατρικό εξοπλισμό σε συνεννόηση με την ιατρό κ. Τσαχάκη».

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΑΜ κ. Καρίκης ανέφερε: «Ο δήμος αγκαλιάζει τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου είναι ένας από τους πιο ενεργούς στο Δήμο Μαλεβιζίου, με τεράστια προσφορά στον τόπο του».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ