Οι άξονες της πολιτικής της παράταξης "Ενωμένο Μαλεβίζι"

Petite Perle 300×250

Ο κ. Καλλέργης ανέπτυξε τους άξονες της πολιτικής τους οι οποίοι μεταξύ άλλων είναι:

Πολεοδομικός σχεδιασμός του Δήμου

Η ανάπτυξη της ενδοχώρας και η σύνδεσή της με τον τουρισμό, με την παράλληλη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου.

Η στήριξη του πρωτογενή τομέα για να ζωντανέψουν οι οικισμοί που κάποτε παρήγαγαν πλούτο και τώρα έχουν ερημωθεί. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι θα δημιουργήσει φορείς στήριξης του αγρότη.

Ο κ. Καλλέργης αναφέρθηκε στο ενεργειακό ζήτημα, λέγοντας ότι το Μαλεβίζι είναι ο ενεργειακός κόμβος της Κρήτης και παρόλα αυτά δεν έχει τύχει της αντιμετώπισης που θα έπρεπε με αντισταθμιστικά οφέλη και σειρά έργων που θα αναβαθμίζουν την περιοχή και δεν θα την υποβαθμίζουν.

Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στη δημιουργία διαδρομών πολιτισμού και προγραμμάτων για να γίνει σύσφιξη σχέσεων μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής, καθώς ο Δήμος έχει την ιδιομορφία ότι κατοικούν άνθρωποι από όλα τα μέρη της Κρήτης και όχι μόνο. «Θέλουμε οι άνθρωποι να νιώσουν ότι εδώ είναι η περιοχή που γεννήθηκαν και όχι μόνο το μέρος όπου κατοικούν».

H επίσημη ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

"Την πρώτη παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων πραγματοποίησε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019  στην κατάμεστη καφετέρια «The Mimmy's» (Ελευθερίου Βενιζέλου 222) στο Γάζι, η δημοτική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙ» και ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου  κ. Σπύρος Καλλέργης

 Ο κ. Καλλέργης  στην ομιλία του κάλεσε τους Μαλεβιζιώτες  να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν στην διαμόρφωση των αποφάσεων του Δήμου για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη και τις ζωές των πολιτών.  Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙ» έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα ενότητας ξεκαθαρίζοντας ότι ήρθε για να υπηρετήσει τον τόπο με όραμα για  ένα Μαλεβίζι που θα πρωταγωνιστήσουν τα έργα και οι δράσεις για το καλό του τόπου. Ο κος Καλλέργης τόνισε ότι θα είναι «χέρι με χέρι» με τους συνδημότες  του  και δεν θα λείψει ποτέ από τα προβλήματα της καθημερινότητας τους .

Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί. O ίδιος ανέφερε ότι προτεραιότητα του είναι η πολεοδόμηση της περιοχής, η καλύτερη διασύνδεση με το Ηράκλειο, η σωστή αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, το ενεργειακό αλλά και ο πρωτογενής τομέας αποκαλύπτοντας ότι όραμα του είναι η δημιουργία ενός Ινστιτούτου Γεωργίας. 

Ο κος Καλλέργης δεσμεύτηκε ότι εάν εκλεγεί Δήμαρχος Μαλεβιζίου θα θέσει ως προτεραιότητα του τη δημιουργία ενός άτυπου – ειδικού σκοπού –  φορέα  με στόχο  να  αγοραστούν τα δάνεια των δημοτών και να τους ελαφρύνει από τον καθημερινό αυτό «βραχνά»!

Αναφερόμενος στους  Μαλεβιζιώτες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, τόνισε ότι είναι συνοδοιπόροι του στον κοινό αγώνα υπέρ των πολιτών. Σε έναν αγώνα που τους ενώνει η αμοιβαία αγάπη για τον τόπο. Ενώ έκλεισε την ομιλία του αποκαλύπτοντας ότι έχει ήδη βρει τους υπόλοιπους υποψηφίους που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο.

Της ομιλίας του Σπύρου Καλλέργη προηγήθηκε ο αγιασμός των γραφείων της παράταξης από τον π. Μιχάλη Μανιαδή. Ενώ την εκδήλωση και την παρουσίαση των υποψήφιων έκανε ο στενός φίλος του κ Καλλέργη, Γιώργος Βιτώρος".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ