«Καθαρά χέρια» για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα

Petite Perle 300×250

Την αξία της υγιεινής και του σωστού πλυσίματος των χεριών για την προστασία από μολύνσεις και ασθένειες έμαθαν οι μαθητές του 1ου Δημ. Σχ. Κρουσώνα μέσα από ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Μαλεβιζίου.

Ιατρική ομάδα, αποτελούμενη από τις Ιατρούς Ιωάννου Αθανασία (Συντονίστρια) και Πηρουνάκη Ευλογία και τη νοσηλεύτρια Τσαούση Φιλοθέη, επισκέφτηκε το σχολείο μας και με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο έδειξαν στα παιδιά ότι τα χέρια μας όχι μόνο μολύνονται εύκολα με μικρόβια, ιούς και βακτηρίδια, αλλά τα μεταφέρουν και εύκολα διευκολύνοντας τη διασπορά τους έτσι όπως ακουμπούν σε κάθε είδους επιφάνεια όπως τραπέζια, τηλέφωνα, μολύβια, πόμολα και ό,τι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς.

Το πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι είναι ο πιο άμεσος και πιο εύκολος τρόπος πρόληψης και προστασίας και όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, οφείλουμε να αναπτύξουμε καθημερινές συνήθειες καθαριότητας των χεριών μας γιατί αυτό σημαίνει ότι φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για τη δημόσια υγεία.

Ευχαριστούμε θερμά την ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος και μας βοήθησε να κάνουμε πράξη το «νους υγιής εν σώματι υγιή» μέσα από τη συνεργασία του σχολείου μας με φορείς της δημόσιας υγείας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ