Προ των πυλών νέα κακοκαιρία – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Petite Perle 300×250

Με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κάνει λόγο για επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη με θυελλώδεις ανέμους, βροχές και καταιγίδες, ενώ σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το ίδιο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, ενώ από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Στο μεταξύ, μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 8-9 Μποφόρ στα πελάγη. Εξασθένησή τους αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου, που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας προβλέπεται την Παρασκευή. Ωστόσο, από το Σάββατο νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται στην ανατολική Ελλάδα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ