Βιβλική Καταστροφή για το Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250


Παρακολουθώντας στενά τις καταστροφές που βίωσε το Μαλεβίζι τα τελευταία 24ώρα, ο Σπύρος Καλλέργης θέτει ως προτεραιότητα όλων την σωματική ακεραιότητα των πολίτων και ζητά από την πολιτική προστασία της χώρας να ερευνήσει αμερόληπτα τα αίτια των σημαντικών καταστροφών, σχεδόν σε όλα τα χωρία-οικισμούς όπως και στην έδρα του Δήμου μας.

Τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα που βίωσε η Κρήτη, τα τελευταία 24ώρα στάθηκαν αφορμή για την επαναφορά στην μνήμη μας αντίστοιχων καταστροφών περίπου ένα μήνα πριν στο Παλαιόκαστρο, όπου και τότε έγινε αναφορά από κατοίκους της περιοχής ότι η έλλειψη αντιπλημμυρικών υποδομών αλλά και της στοιχειώδους καθαριότητας των ρεμάτων από τους αρμόδιους φορείς παρ' ολίγων να ήταν αρκετή για να θρηνήσουμε θύματα.

Δυστύχημα και πέραν κάθε λογικής είναι η καθυστέρηση της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση των προ καιρού ολοκληρωμένων μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας που θα θωράκιζε σημαντικά όλες αυτές τις περιοχές (Φόδελε, Παλαιόκαστρο, Τσαλικάκι, Αμμουδάρα κλπ).

Σήμερα, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αμιγώς τουριστικές περιοχές όπως αυτές του Φόδελε και της Αμμουδάρας καλούνται πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, να διαχειριστούν και αυτά των φυσικών καταστροφών.  

Η παράταξη «Ενωμένο Μαλεβίζι» καλεί το σύνολο των πολιτών να δείξουν το σθένος που απαιτείται σε τέτοιες καταστάσεις, δηλώνοντας παρών σε οποιαδήποτε έκκληση συνδρομής τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ