Στις Γωνιές ο Σπύρος Καλλέργης

Petite Perle 300×250

Το πρόγραμμα συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς συνεχίστηκε χθες ημέρα Τετάρτη (27/2) με τον Σπύρο Καλλέργη να βρίσκεται στις Γωνιές, τόπο καταγωγής των Δημοσθένη Φθενού και Μιχάλη Μαρκογιαννάκη, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης"Ενωμένο Μαλεβίζι". Τόπος συνάντησης ορίστηκε η αίθουσα της κοινότητας των Γωνιών, η οποία αποδείχτηκε τελικά πολύ μικρή για το πλήθος των ανθρώπων που συγκεντρώθηκε.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γωνιών, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Επίτροποι του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και λοιποί ενεργοί πολίτες του τόπου.

Ο Σπύρος Καλλέργης πήρε αρχικά το λόγο, κάνοντας εκτενή αναφορά στα βιώματα του από το χωριό, τόπο καταγωγής της γιαγιάς του και με τον οποίο παραμένει άρρηκτα δεμένος.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Γωνιών κ. Γιάννης Παντερής ακολούθησε, καλωσορίζοντας θερμά το Σπύρο Καλλέργη και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης "Ενωμένο Μαλεβίζι" που ήταν παρόντες, ζητώντας στήριξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Γωνιές.

Το σύνολο των φορέων του τόπου, δυναμικά και εμπεριστατωμένα αναφέρανε πλήθος προβλημάτων, όπως αυτά της διαχείρισης του νερού και του φαινομένου λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν, του αποχετευτικού συστήματος, της μη ύπαρξης αρδευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού, της ανάπλασης του χωριού,της οδικής διασύνδεσης με το Γάζι και της ανάδειξης του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής.

Στα δύο τελευταία σημαντική ήταν και η παρέμβαση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Νίκου Μαρκατάτου, αλλά και του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Μαρκογιαννάκη, όπου ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι η ανάδειξη του «Βασιλικού Δρόμου» αλλά και το «ΓωνιανόΑόρι» θα μπορούσαν να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται το ορεινό Μαλεβίζι στον τουρισμό και γενικότερα στον πολιτισμό.

Με την σειρά τους οι εκπρόσωποι του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλους τους εκκλησιαστικούς χώρους της περιοχής, με κυριότερο αυτό της ανάδειξης ενός ιστορικού μοναστηριού της Παναγίας που βρίσκεται στο χωριό, το όποιο θα μπορούσε να γίνει σημείο αναφοράς για τον εκκλησιαστικό τουρισμό. 

Ο Σπύρος Καλλέργης ξεκάθαρος στα λόγια του, ανέφερε ότι θα είναι αρωγός των προσπαθειών που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων και ο τρόπος χειρισμού όλων των σημαντικών θεμάτων, θα γίνεται μέσω δημόσιας διαβούλευσης, με στόχο την πλήρη διαφάνεια.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε μεσύντομη επίσκεψη σεκαφενείο της περιοχής, όπου κάτοικοι της περιοχής υποδέχτηκαν τον υποψήφιο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του με ανοιχτές αγκάλες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ