Ανησυχία στο Γάζι από ύποπτη προσέγγιση μαθητή

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Ένα ανησυχητικό περιστατικό συνέβη νωρίς σήμερα το μεσημέρι με ανήλικο μαθητή στην περιοχή του Γαζίου.

Ο ανήλικος περίπου στις 4 η ώρα πήγαινε προς το σχολείο της περιοχής για να παίξει στην αυλή του, όταν τον προσέγγισε ένας αλλοδαπός άνδρας μεγάλος σε ηλικία, για να του ζητήσει βοήθεια σχετικά με το κινητό του. Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός κάλεσε το μαθητή να μπει μέσα στο σπίτι του και να του αλλάξει την γλώσσα του κινητού από ελληνικά σε βουλγάρικα. Το παιδί φοβισμένο έτρεξε προς φιλικό του σπίτι όπου σε κατάσταση σοκ ανέφερε το περιστατικό εμφανώς τρομοκρατημένο.

«Το παιδί, που είναι πολύ καλός φίλος του γιου μου και συμμαθητές ήρθε στο σπίτι μου τρομαγμένο και με αναφιλητά ζητούσε να επικοινωνήσουμε με την οικογένειά του. Μας εξήγησε το περιστατικό και άμεσα ενημέρωσα τη μητέρα του, η οποία ήρθε στο σπίτι μας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου» αναφέρει στη Φωνή του Μαλεβιζίου αναγνώστρια και φίλη της οικογένειας.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. ενήργησε άμεσα και έπειτα από έρευνα, προσήγαγε έναν αλλοδαπό άνδρα βουλγάρικης καταγωγής.

Όντως ο άνδρας παραδέχτηκε το γεγονός ότι ρώτησε το νεαρό μαθητή για το κινητό του και λίγο νωρίτερα είχε ρωτήσει κι' άλλο παιδί. Από την προανάκριση δεν προέκυψε κάποιο ποινικό αδίκημα.

Ωστόσο, πριν λίγους μήνες πάλι είχε γίνει παράξενη προσέγγιση σε μαθητή του ίδιου σχολικού συγκροτήματος όταν αλλοδαπός προσπάθησε να πλησιάσει παιδί δίνοντάς του πορτοκαλάδα. Οι γονείς τότε δεν είχαν ενημερώσει την Τοπική ΕΛ.ΑΣ. αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά των δύο περιπτώσεων. Τα δύο περιστατικά έχουν θορυβήσει αρκετά τους γονείς και αύριο η μητέρα θα ενημερώσει το σχολείο, έτσι ώστε να προφυλαχθούν τα παιδιά της περιοχής.

Εντωμεταξύ, οι γονείς του μαθητή θέλουν και μέσω της «Φωνής του Μαλεβιζίου» να επιστήσουν την προσοχή των γονιών, οι οποίοι πρέπει να μιλήσουν και να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους σε περίπτωση παρόμοιων περιστατικών.

Παράλληλα, ευχαριστούν το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου για την άμεση ανταπόκρισή του και την έρευνα που διεξήγαγε και για την προσέγγιση που είχαν στο παιδί τους, που με ευαισθησία και διακριτικότητα  αντιμετώπισε το περιστατικό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ