Η παράταξη «Το Μαλεβίζι Μπορεί» ενημερώθηκε για τα προβλήματα των 1ου και 3ου νηπιαγωγείου Γαζίου

Petite Perle 300×250

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το 1ο και το  3ο νηπιαγωγεία Γαζίου, ενόψει και της προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης ενημερώθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας  σε συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή,  με την παρουσία των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο αυτά νηπιαγωγεία είναι γνωστά με πρώτα από όλα το κτιριακό.

Το ένα τμήμα φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενη αίθουσα στην πλατεία του Γαζίου και το άλλο  στο παράρτημα του 1ου δημοτικού.

Ενόψει και της επικείμενης μετακόμισης που θα κάνει το 1ο δημοτικό Γαζίου, το οποίο θα μεταφερθεί στο νέο σχολικό συγκρότημα, προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα, για το τι θα γίνει με τις αίθουσες που θα απελευθερωθούν, και  πώς, τη νέα σχολική χρονιά 2019 -2020 θα λειτουργήσει η υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων.

Προς το παρόν το πλάνο δεν  υπάρχει και δεν  μπορούν να δοθούν σαφείς  απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή καθώς οι όποιες αποφάσεις θα  παρθούν με τη λήξη του τρέχοντος έτους, και θα καθοριστούν από τις εγγραφές των νηπίων και των προνηπίων.

Ήδη οι εκπαιδευτικοί των νηπιαγωγείων  εγγράφως έχουν διατυπώσει τα αιτήματά τους για τη λειτουργία των δυο νηπιαγωγείων στις σχολικές αίθουσες του 1ου Δημοτικού, προς τους αρμοδίους.

Αυτή η  συνάντηση με τον κ. Μποκέα  έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  του νηπιαγωγείου Μάγδας Βελιβασάκη, με την παρουσία των νηπιαγωγών του σχολείου, μελών του συλλόγου και των υποψήφιων της παράταξης, Χαράλαμπου Κουτσογιάννη που έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος παιδείας  με τη νυν δημοτική αρχή, της Λίνας Επταμηνιτάκη που είναι υποδιευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου, της  Χρύσας Λυρώνη, του Βαγγέλη Παρασύρη και του Στέφανου Βλασιάδη.

Ο κ. Μποκέας άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που του τέθηκαν και τόνισε ότι η παιδεία είναι σε πρώτο πλάνο για την παράταξη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ