Με επιτυχία η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕχθες Τετάρτη 13 Μάρτη, 7μμ, στην αίθουσα «Ανδρόγεω»με θέμα: «Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην ΠΕ Ηρακλείου και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ηρακλείου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήτανοΣάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Κρήτης και χαιρετισμό απεύθυναν οι Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης και Δημήτρης Βρύσαλης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ και των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης από τους:

  1. Ασκορδαλάκη Μιχάλη, συνταξιούχο δικηγόρο και πρώην μέλος της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη 2015.
  2. Μαστορίδη Τάσο, διαιτητή, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
  3. Σκουλά Μιχάλη, κοινωνιολόγο και υπεύθυνο του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» στο Ηράκλειο
  4. Ματσάνη Σωτήρη, συνταξιούχου φαρμακοποιό και πρώην γραμματέα της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.
  5. Τερζάκη Βασίλη, πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
  6. Χαρωνίτη Λευτέρη, σκηνοθέτη.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία και τους 2 χαιρετισμούς

Ο  Σάββας Βασιλειάδης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα με αυτήν την μαζική μας συγκέντρωση ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλους τους εργαζόμενους του Ηρακλείου, τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους, τους εμποροϋπαλληλους, τους οικοδόμους, τους βιομηχανικούς εργάτες, τους αυταπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους, τους απασχολημένους νέους, τις γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Μπορεί να φυσήξει νέος αέρας αισιοδοξίας, αποτελεσματικότητας των διεκδικήσεων για το λαό  με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", σε όλες τις πολιτικές μάχες, να πάρουν απάντηση οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται από την ΕΕ, την κυβέρνηση, την περιφερειακή και τοπική διοίκηση και έχουν άμεση διασύνδεση.

Μπορούμε να στείλουμε μήνυμα μέσα και έξω στην ΕΕ, που καμία σχέση δεν έχει με την Ευρώπη των λαών. Γιατί το δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ, σ' αυτή την ιμπεριαλιστική συμμαχία, η οποία υπάρχει για να εξυπηρετεί τα ευρωπαϊκά μονοπώλια κόντρα στις λαϊκές ανάγκες.

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στις κυβερνήσεις τους, που ανεξάρτητα αν θα έχουν κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, με όποιους διαθέσιμους, υλοποιούν κατά γράμμα τις ευρωενωσιακές αντιλαϊκές συνθήκες, αποφάσεις, οδηγίες.

Μπορούμε να δυσκολέψουμε, στους δήμους και τις Περιφέρειες, όσους βάζουν πλάτη, εξειδικεύουν και προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Μπορούμε να δυναμώσουμε την εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση με ισχυρό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού!

(…) Τα παραμύθια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περί τέλους των μνημονίων και επαναφοράς στην κανονικότητα … της συγκρότησης μετώπου των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική, κατέρρευσαν μόλις την προηγούμενη βδομάδα. Όπου με μια ομοβροντία από τρεις προκλητικές τροπολογίες – «express»  υπέρ του κεφαλαίου, υποδέχτηκε την λεγόμενη έξοδο στις αγορές, με δεκαετές ομόλογο, με υποθήκη την παλιά και νέα φοροληστεία απέναντι στο λαό.

Όλα αυτά, αν προσθέσουμε τους περίπου 700 αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ αποτελούν το πραγματικό περιεχόμενο του λεγόμενου μεγάλουεθνικού στόχου της ανάκαμψης της οικονομίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της εξόδου από την κρίση. Ανεξάρτητα τι ακριβώς τίτλο βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, σχεδιάζουν και υπηρετούν τον ίδιο ξενοδόχο. Την ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, των λίγων, την πρωτοκαθεδρία τους, έναντι των ανταγωνιστών τους στην καπιταλιστική ζούγκλα της αγοράς.

(…) Οι διαφορές τους είναι πλέον δυσδιάκριτες. Γι αυτό στην "εθνική προσπάθεια" του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους όλοι οι χρεοκοπημένοι ή μη, γυρολόγοι πολιτικοί υπάλληλοι του αστικού συστήματος τύπου Κουντουρά, Παπακώστα, Κουίκ, Μπίστης, Δανέλλης και δεν συμμαζεύεται…

(…) Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα δυναμώνουν τα ψευτικά διλλήματα με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου του λαού, τον εγκλωβισμό στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και την εξασφάλιση της συνέχειας στην αντιλαϊκή πολιτική. Και αυτό θα ισχύει από την ευρωβουλή, μέχρι και τον τελευταίο δήμο της τοπικής κρατικής διοίκησης.

Έτσι στήνονται οι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, με παλιά, σκουριασμένα υλικά. Και η διαχωριστική γραμμή "πρόοδος – συντήρηση" που στήνεται ανάμεσα στους δύο πόλους του συστήματος, βολεύει και τους δύο.

(…) Για μας στο ΚΚΕ το ασφαλές κριτήριο ψήφου και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, χτίζεται από την απάντηση στο ερώτημα: "Ανάπτυξη για ποιον και από ποιον"; Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής μας; Ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;

Εδώ κρίνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι εκλεκτοί τους. Ανεξάρτητα εάν έχουν το χρίσμα ενός ή παραπάνω κομμάτων… Ανεξάρτητα αν κατεβαίνουν με την προβιά του δήθεν ανεξάρτητου, υπερκομματικού, κλπ., η οποία τελευταία πολύ φοριέται…Είναι προοδευτικό και σύγχρονο να προωθούν και να στηρίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων; Αυτή πρέπει να είναι η δουλειά τους;

Εδώ στην Κρήτη, που αποτελεί την ναυαρχίδα του τουρισμού, όπως συνηθίζουμε να λέμε, και έτσι είναι, το τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη και ποιος κερδίζει απ' αυτήν, μπορούν να το δουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους μισθούς, στα δικαιώματά τους, στη ζωή τους. Που παραμένουν σε άθλια επίπεδα, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, εργατικά ατυχήματα, ανακύκλωση της ανεργίας, ενώ συνεχώς αυξάνουν τα εκατομμύρια των τουριστικών εσόδων που πάνε στις τσέπες των τουρ οπερεϊτορ, των τουριστικών μονοπωλιακών ομίλων και των ξενοδόχων.

Τα ίδια και χειρότερα θα ισχύουν και με την κατασκευή και αξιοποίηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, του ΒΟΑΚ, όποτε και αν ολοκληρωθούν και τα άλλα έργα υποδομής που παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο.

(…) Και επειδή εμείς είμαστε όλη μέρα μέσα στον εργατόκοσμο, στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές – λαϊκές γειτονιές συζητάμε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του, ξέρουμε πως αυτός ο εργατόκοσμος για να ζει καλά, θέλει πολύ απλά, βασικά πράγματα:

Θέλουν να έχουν δουλειά, σταθερή δουλειά, να μη ζουν με την αγωνία σήμερα έχω αύριο δεν έχω. Να έχουν έναν καλό μισθό για να μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους, τις οικογένειές τους.

Θέλουν να έχουν τα παιδιά τους μια καλή μόρφωση, καλύτερη από τη δική τους. Να μην πληρώνουν γι' αυτή. Να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που τους πέφτουν οι σοβάδες στο κεφάλι.

Θέλουν να έχουν Υγεία, Ασφάλιση δημόσια και δωρεάν, να μη ζουν με την αγωνία μην τύχει και αρρωστήσει κανείς και τι θα κάνει. Να μην περιμένουν ατέλειωτες ώρες στην εφημερίαστο Βενιζέλειο ή στο ΠΑΓΝΗ όταν αρρωσταίνουν. Ή να περιμένουν ραντεβού… μετά θάνατο στις ΤΟΜΥ και τα ΚΥ του ΕΟΠΥΥ.

Θέλουν να ζουν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, χωρίς να φοβούνται μη βρέξει και πλημμυρίσουν ή να βρέχει και να μην έχουν νερό, όπως συμβαίνει στο Ηράκλειο.

(…) Μόνο το ΚΚΕ έχει τέτοιο σχέδιο, τέτοιο πρόγραμμα. Το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες τους. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα, με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

(…) Γι' αυτό λέμε ότι  η επιλογή για το λαό δεν είναι μπορεί να είναι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ή περιφερειακή και δημοτική αρχή. Η μόνη επιλογή που μπορεί να κάνει την διαφορά για τον λαό είναι:

Ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως και αν αυτή ονομάζεται. 

Απέναντι στην ΕΕ, με μια ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο…Θα γίνει πιο δυνατό το "όχι" του λαού στην ΕΕ του κεφαλαίου. 

Απέναντι στο αντιλαϊκό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, με περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους πανελλαδικά , δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της "Λαϊκής Συσπείρωσης"… στην περιφέρεια και τους δήμους του Ηρακλείου. 

Ισχυρή φωνή του λαού παντού, ή υποταγή στο σημερινό μίζερο, βάρβαρο και αδιέξοδο δρόμο. Αυτό είναι το δικό μας δίλημμα, για να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Ισχυρό ΚΚΕ παντού. Γεια σας και καλή δύναμη!»

Στην συνέχεια ο Μανώλης Συντυχάκης στο χαιρετισμό του τόνισε :

«Οι Περιφέρειες είναι η κρατική δομή σε τοπικό επίπεδο με την αμεσότερη σύνδεση με τα όργανα της ΕΕ, τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ιεραρχούν κλάδους και τομείς που βρίσκονται στις προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων, βάζοντας στο περιθώριο τις λαϊκές ανάγκες σε υποδομές, έργα, υπηρεσίες.

(…) Στους προϋπολογισμούς και τα προγράμματα έργων της Περιφέρειας Κρήτης, φιγουράρουν έργα για την επιχειρηματικότητα, την τουριστική ανάπτυξη, την εξόρυξη υδρογονανθράκων, τη γαλάζια οικονομία, ημερίδες και σεμινάρια για την κλιματική αλλαγή.

(…) Από την άλλη, ποτέ δεν σχεδιάσανε έργα πνοής και προστασίας του λαού. Διαπιστώθηκε η αδιαφορία τους για την ανθρώπινη ζωή και η γύμνια τους στην πολιτική προστασία, τόσο στην Κρήτη με τις πλημμύρες, μετρώντας 5 νεκρούς. Απουσιάζουν σταθερά σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας, υποδομών Υγείας – Πρόνοιας, σχολικής στέγης, αθλητισμού, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Η ΕΕ δεν τα εγκρίνει ως επιλέξιμα έργα, διότι αποτελούν κόστος για το κεφάλαιο.

Μόνο οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ΚΚΕ συνολικά είχαν και έχουν διαφορετική αντίληψη και πολιτική στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.  Παλεύουν μαζί με φορείς και κινήματα εργαζομένων για να συγκροτηθεί και να γίνει δυνατή η λαϊκή αντιπολίτευση, η κινητοποίηση, η αντεπίθεση του λαού.

(…) Η Περιφέρεια Κρήτης είναι η χαρακτηριστική απόδειξη της στρατηγικής ταύτισης ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ με τους στόχους της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων, παρά τους καυγάδες που στήνουν σε κυβερνητικό επίπεδο, στους δήμους ή στο μαζικό κίνημα για επί μέρους ζητήματα.

(…) Ο τίτλος του συνδυασμού «Εθνική Κρήτης», εκφράζει αυτή ακριβώς τη στρατηγική ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, τα κοινά συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών του νησιού στον τουρισμό, στο εμπόριο, στην ενέργεια και τις μεταφορές. Αντανακλά την εθνική των συμφερόντων του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της Κρήτης.

(…) Απέναντι στην «Εθνική συμφερόντων των λίγων», υπάρχει το αντίπαλο δέος, η «Εθνική συμφερόντων των πολλών», των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς, των νέων που έχουν οράματα και βλέπουν να γκρεμίζονται από το τοίχος της «Εθνικής των λίγων», των φτωχών αγροτών, των μικρομεσαίων στο εμπόριο, στον τουρισμό που συνθλίβονται από την «Εθνική των μνημονίων», της αβάσταχτης φορολογίας και των εισφορών, της εργαζόμενης γυναίκας που υφίστανται την διπλή εκμετάλλευση σε δουλειά και σπίτι από την «Εθνικής της ανισοτιμίας», με χίλια μύρια εμπόδια στην τεκνοποίηση, τη μητρότητα και την ανατροφή του παιδιού της.

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνιστά ήττα της «Εθνικής των λίγων», του πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου στο νησί. Σημαίνει εναντίωση στις αντιδραστικές ανατροπές σε κράτος, Δήμους, Περιφέρειες.

(…) Ο λαός να βάλει μπροστά τις ανάγκες του, στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, στην πλήρη δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, για την προληπτική προστασία της ανθρώπινης ζωής από πυρκαγιές – πλημμύρες – σεισμούς, για καλύτερη ποιότητα ζωής, ενάντια σε όλες τις τοξικο-εξαρτήσεις και τους Χώρους Εποπτευόμενου θανάτου, στο δικαίωμα της φθηνής και ασφαλούς λαϊκής στέγης, την προστασία του περιβάλλοντος, με νερό φθηνό και ποιοτικό, κ.ά.

(…) Ιδιαίτερα καλούμε, κάθε αγωνιστή, προοδευτικό, ριζοσπάστη, κάθε γνήσιο αριστερό που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκε και έβγαλε τα συμπεράσματά του, να στρατευτεί με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Για να πάρουν τα όνειρά μας, τα δικά μας και των παιδιών μας, εκδίκηση.

Για να έρθουν οι λαϊκές προσδοκίες στο προσκήνιο, για να δυναμώσει ο πόλος της ελπίδας, του αγώνα, της αντεπίθεσης, σε σύγκρουση με το σάπιο σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο, το φασισμό. Και με τη νίκη!»

Στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Βρύσαλης, σημείωσε:

«Από αυτή εδώ την αίθουσα απευθύνουμε κάλεσμα στους ανθρώπους του μόχθου στους ανθρώπους που ζουν  εργάζονται σε αυτή τη πόλη, δίνουν πνοή στα άψυχα κτίρια και τους λέμε να σκεφτούν καλά να μην ψάχνουν να βρουν ανύπαρκτες διάφορες σε όσους σήμερα  έχουν ανασυρθεί για να σώσουν τη πόλη και τους κάτοικους της.

Λέμε σε κάθε καλόπιστο ηρακλειώτη και ηρακλειώτισσα πως απέναντί μας, δεν έχουμε κάποια τυχαία πρόσωπα υποψήφιων δημάρχων. Έχουμε τους υποψηφίους κομμάτων. Των κομμάτων που κυβέρνησαν. Του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά σήμερα. Κομμάτων που έχουν άμεση ευθύνη για την αμείωτη επίθεση στο εισόδημα και στο βιοτικό επίπεδο των δημοτών και συνολικά του λαού.ΗΗ

(…) Η ψήφος του Ηρακλειώτη δεν πρέπει να χαθεί σε κανέναν από δαύτους, να μην πέσουμε στην παγίδα του πιο «ικανού», που για πολλοστή φορά στήνουν, αλλά να πάμε πραγματικά μπροστά! Να κάνουμε την πραγματική διαφορά, επιλέγοντας για το Δημοτικό Συμβούλιου εκείνους που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Εδώ βρίσκεται η πραγματική ανατροπή!

Η δημοτική αρχή το δήθεν ανεξάρτητο συνοθυλεθμα από όλα σχεδόν τα κόμματα συναίνεσε δικαιολόγησε και εφάρμοσε στο δήμο όλες τις αντιλαϊκές πολίτικες  των κυβερνήσεων χωρίς την παραμικρή αντιπολίτευση:

  • Ένα σημαντικό κομμάτι των πόρων του Δήμου προέρχεται από το ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων του δήμου με επιβολή κάθε είδους τέλους και φοροχαρατσιού, φτάνοντας το πλεόνασμα του δήμου σε 53 εκατομμύρια.
  • Οι ελλείψεις σε προσωπικό αναπληρώνονται με κάθε μορφής ελαστική εργασία.
  • Την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και υποδομών του Δήμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παράδοση της Ανακύκλωσης σε εργολάβους.
  • Στη ΒΙΠΕ μείωσε τα δημοτικά τέλη και τα εξίσωσε με το οικιακό τιμολόγιο.
  • Το πέρασμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την συνύπαρξη αρχικά στα ίδια κτίρια και με το ίδιο προσωπικό των ΚΑΠΗ
  • Αποδέχτηκε το πέρασμα αρμοδιοτήτων στον Δήμο χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση με συνέπεια τα πολλά σχολεία να μην έχουν ούτε καλοριφέρ το χειμώνα, και αρκετοί παιδικοί σταθμοί να βρίσκονται σε ακατάλληλα κτίρια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ανέδειξε προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών και να διεκδικήσει να δοθούν λύσεις και να παρθούν μέτρα που θα προσφέρουν μια ανάσα.

  • Προτείναμε μείωση των δημοτικών τελών και φοροχαρατσιών και του κόστους του νερού, κατάργηση των τροφείων των παιδικών σταθμών.
  • Αναδείξαμε ζητήματα των εργαζομένων στο δήμο που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και ασφάλεια, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στους δήμους. Στηρίξαμε τους εργαζομένους στην ανακύκλωση  της κινητοποίησης των σωματείων για τους μικροϊδιοκτήτες  αυθαίρετων  τις κινητοποιήσεις για να έχουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών θέση σε παιδικούς σταθμούς Τις κινητοποιήσεις για σύγχρονη σχολική στέγη
  • Προβάλαμε τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, την ανάγκη να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την αντικατάσταση του παλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.

Για εμάς δήμος Ηρακλείου σημαίνει οι άνθρωποι του μόχθου, οι βιοπαλαιστές, η νεολαία που μας αξίζει μια όμορφη πόλη, ένας δήμος που θα παλέψουμε να μην υπάρχουν άνεργοι, εξαθλιωμένοι, νεολαία σε αδιέξοδα, παιδιά στην εξάρτηση.

(…) Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας κόντρα στην υποταγή, σε επιλογές που υποστηρίζουν τα συμφέροντα των λίγων, κόντρα στα "μεγάλα" λόγια κενά από περιεχόμενο. Οι Ηρακλειώτες δεν έχουν ανάγκη από παλιά υλικά, από ξαναζεσταμένα «αυτοδιοικητικά» υλικά.

Είναι η ώρα που πρέπει οι εργαζόμενοι, η νεολαία του Ηρακλείου, να δοκιμάσουν τη μεγάλη δύναμη που μέχρι τώρα έβαζαν σε δεύτερη μοίρα.

Να βγουν πανίσχυρα τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τόσο στο Δήμο Ηρακλείου όσο και στην Περιφέρεια.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ