Τον καλύτερό τους εαυτό δίνουν στο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, Καλέσα, Μονή, και Γάζι

Petite Perle 300×250

Με έξι πιάτα ο πολιτιστικός σύλλογος Καλεσών, με δυο πιάτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής και με μια συμμετοχή από το Γάζι,  συμμετέχει το Μαλεβίζι, στον 7ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που διοργανώνει η οικογένεια Καλαθάκη στον Κήπο των αισθήσεων.

Ανάμεσα σε δεκάδες πιάτα, οι ντόπιες συμμετοχές ξεχωρίζουν και όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προβάλλοντας παραδοσιακά πιάτα αλλά και πιάτα γκουρμέ.

Τα πιάτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλεσών που διαγωνίζονται είναι :Τσιγαριαστός λαγός με το Βαγγέλη Στειακάκη, χοιρινό με γιαχνερά με το  Βασίλη Βαθιανάκη, κιουφυχτές μακαρούνες με το Χάρη Βαθιανάκη, χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο, και χαλβάς σιμιγδαλένιος με τη Δέσποινα Κελεσή, σουπιές με μάραθο με την Πόπη Μαστοράκη, και ο Θανάσης Ρουκουνάκης με αρνί καρέ με κρούστα κρητικών μυρωδικών κολοκυθάκια και πουρέ αγκινάρας με σάλτσα δεντρολίβανο.

Από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής συμμετέχουν δυο παραδοσιακά πιάτα με τη Ζωή Νιράκη που έφτιαξε χλωροκούκια με αγκινάρες και τη Γεωργία Κουτεντάκη με χορτόπιτες.

Από το Γάζι συμμετέχει με ατομική συμμετοχή η Μαρία Στάθογλου που έφτιαξε κατσικάκι κοκκινιστό με χωριάτικες τηγανιτές πατάτες και αγκινάρες ,τάρτα με ντάκο και μουσταλευριά.

Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα θα βγουν αργά το απόγευμα.    

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ