Ο τσακλαμάς κέρδισε τους κριτές, τον έφτιαξε χρυσοχέρα από τη Μονή

Petite Perle 300×250

Ένα πιάτο που κέρδισε αμέσως τους κριτές στο 7ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής ήταν ο τσακλαμάς (παραδοσιακή πίτα με επιρροές από την μικρασιάτικη κουζίνα).

Τον παρασκεύασε η κυρία Ιωάννα Γωνιανού -Καβάζη, που διαγωνίστηκε για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κελιών

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Τάσος Παπαδάκης όταν δοκίμασε την πίτας, την προέτρεψε να την πάει να τη δοκιμάσουν οι μάγειρες "για να δουν πως φτιάχνονται οι πίτες".

Η κυρία Ιωάννα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μονή δημιούργησε την οικογένειά της στα Κελιά και "πάντρεψε" τις γεύσεις της κρητικής και της μικρασιάτικης κουζίνας.

Τον τσακλαμά της, που πήρε χρυσή διάκριση, τον έφτιαξε στο φούρνο με χειροποίητο φύλλο και έβαλε μέσα, κρεμμυδάκια, φέτα και ξινομυξήθρα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ