"Θησαυρός" στο Γυμνάσιο Γαζίου

Petite Perle 300×250

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε το 9ο  Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στο Γυμνάσιο Γαζίου, ένα παιχνίδι – θεσμός που ανυπομονούν όλοι οι μαθητές μας κάθε χρόνο.

Το φετινό θέμα του παιχνιδιού αφορούσε στον κινηματογράφο και είχε αναφορές στον Ερωτόκριτο με αφορμή το φετινό έτος που είναι αφιερωμένο στο συγκεκριμένο έργο. Ο παλιός Ελληνικός κινηματογράφος αναμείχθηκε με σύγχρονες ξένες ταινίες. Ταλαντούχοι ηθοποιοί, μουσικές, κινηματογραφικές σκηνές, ατάκες που άφησαν εποχή έδωσαν το στίγμα του φετινού παιχνιδιού. Οι γρίφοι που δόθηκαν στους μαθητές κάλυψαν όλα τα σχολικά αντικείμενα. Συνολικά συμμετείχαν 39 ομάδες από έξι ως δέκα μέλη οι οποίες κυνήγησαν το όνειρο της «αγάπης και της δόξας».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το καθιερωμένο θεατρικό δρώμενο των καθηγητών με θέμα τη διαχρονική ιστορία του κινηματογράφου. Ξεκινώντας από το βουβό κινηματογράφο με τον Τσάρλι Τσάπλιν παρέλασαν επί σκηνής εμβληματικές μορφές του κινηματογράφου όπως η Μέρλιν Μονρόε και οσκαρικές ταινίες (Τιτανικός, ο Βασιλιάς των λιονταριών, Star Wars). Το πρώτο μέρος του δρώμενου ολοκληρώθηκε με την απαραίτητη απονομή των Όσκαρ στους μεγάλους πρωταγωνιστές. Το δεύτερο μέρος του δρώμενου ήταν αφιερωμένο στον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο. Η Αλίκη και οι φίλες της στην ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο», η Μάρθα Καραγιάννη στο «Γοργόνες και Μάγκες», η Μαίρη Χρονοπούλου στις «Θαλασσιές οι χάντρες» και ο ανεπανάληπτος μπακαλόγατος του Κώστα Χατζηχρήστου όπως ερμηνεύτηκαν από τους καθηγητές του σχολείου χάρισαν απλόχερα το γέλιο στους μαθητές.

Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε  «Οι απαράδεχτοι» η οποία ανακάλυψε το θησαυρό που ήταν ένα αγαλματίδιο των βραβείων Όσκαρ κρυμμένο σε μια γλάστρα. Ακολούθησε μια εντυπωσιακή τελετή απονομής του βραβείου στους νικητές με κομφετί και σοκολατοπόλεμο. Το έπαθλο της νικήτριας ομάδας ήταν μια ευγενική χορηγία του Κινηματογράφου «Τεχνόπολις» και μια τούρτα για τα 9α γενέθλια του κυνηγιού, προσφορά των Ζαχαροπλαστείων Απλαδά στο Γάζι.

Αξίζει να τονίσουμε τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, όπου εκτός από διασκέδαση με διάδραση και διαθεματικότητα καλλιεργούνται η φαντασία, η κριτική σκέψη και η συνεργασία, συμβάλλοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία και μάθηση και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών που βρίσκουν την ευκαιρία απαλλαγμένοι από το άγχος των μαθημάτων να διασκεδάσουν όλοι μαζί.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, τον Κινηματογράφο «Τεχνόπολις»  για το δώρο στη νικήτρια ομάδα και το Ζαχαροπλαστείο «Απλαδάς» για την προσφορά της τούρτας. Επίσης, τα κρεοπωλεία «Απλαδάς», «Αργύρης», «Γεμιστός», «Κλάδος», «Μανουράς», «Ξυλούρης» καθώς και τον κ. Βαρδαλαχάκη Σταύρο από τα κρεοπωλεία «Λιοντομήτσος» που προσέφεραν σουβλάκια στους μαθητές του σχολείου μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ

Χναράκης Αντώνης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ