Με λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο ηλιόλουστο Ηράκλειο η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο εορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος νωρίτερα από κοινού με τις αρχές του τόπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης ο κ Σπίρτζης τόνισε πως η σημερινή μέρα μας θυμίζει τους αγώνες που έδωσε ο λαός μας και τις προσπάθειες για ειρήνη κάνοντας λόγο για ετοιμότητα μας για ότι χρειαστεί. Πρόκειται, είπε, για μια ημέρα που μας θυμίσει πώς σεβόμαστε και την ανεξαρτησία στη χώρα μας αλλά και την ανεξαρτησία των άλλων λαών.

 Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμα του για την Εθνική μας επέτειο αναφέρει, ότι «η 25η Μαρτίου, αποτελεί διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ο ξεσηκωμός των υπόδουλων Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Αυτοδιάθεση. Το 1821 αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή αμφισβήτησης της δουλείας, της ξένης τυραννίας και της καταπίεσης, το μεγάλο άλμα του Ελληνισμού προς την ίδια την ιδέα της ύπαρξης του. Με την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση της 25ηςΜαρτίου, ο Ελληνισμός ως εθνική οντότητα  έβαλε τα θεμέλια για το σύγχρονο νεοελληνικό κράτος». Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι τα μηνύματα του αγώνα των προγόνων μας είναι διαχρονικά και επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Κοινωνική συνοχή, δημιουργία και πρόοδο.

Να σημειώσουμε πως ομάδα πολιτών λίγο πριν την παρέλαση θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τις εξελίξεις με τη Μακεδονία ξεδιπλώνοντας πανό όπου υπήρχε το σύνθημα «Ο ελληνισμός δεν φοβάται την κυβέρνηση» και κρατώντας πλακάτ με ανάλογα συνθήματα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ