Το ατύχημα έδειξε την εκπαίδευση και την ετοιμότητα

Petite Perle 300×250

Το ότι δε μολύνθηκε η θάλασσα μετά το ατύχημα που έγινε στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων δεν ήταν θέμα τύχης ούτε αυτονόητο.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει άρτια εκπαίδευση από τους άνδρες του Α΄  Λιμενικού Τμήματος Λινοπεράτων που κάθε χρόνο πραγματοποιούν  διάφορες ασκήσεις σε συνεργασία με  τη ΔΕΗ αλλά και τις άλλες εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται στην περιοχή για την αποφυγή της ρύπανσης της θάλασσας ύστερα από ένα ατύχημα.

Στις ασκήσεις αυτές συμμετέχουν ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Παντάνασσας.

 Το σενάριο «έκρηξη στη ΔΕΗ»  είχε εξεταστεί και άλλες φορές.

 Για αυτό ενεργοποιήθηκαν αμέσως δυο πρωτόκολλα.

Το ένα μέσα στη ΔΕΗ για την κατάσβεση της υπαίθριας φωτιάς και το άλλο στην παραλία για τον περιορισμό της ρύπανσης.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου από πέρσι είναι από τους ελάχιστους που  διαθέτουν 3 επανδρωμένα κοντέινερ με αντιρυπαντικό εξοπλιστικό. Το ένα κοντέινερ βρίσκεται στην Αμμουδάρα και άλλο στην Αγία Πελαγία και το τρίτο που υπήρχε  στο Λιμανάκι της Παντάνασσας και εκσυγχρονίστηκε.

Την αγορά των κοντέινερ δρομολόγησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Κοτσυφός σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο  Οικονομικών Θανάση Κύρκο και τη πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Εύη Αποστολάκη.

Ο κ. Κοτσυφός νιώθει δικαιωμένος δηλώνοντας ότι « προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη».

Όσον αφορά στο κόστος αξίζει να σημειωθεί ότι αγοράστηκε ένα μεταχειρισμένο 12μετρο κοντέινερ το οποίο τεμαχίστηκε σε δυο τμήματα.

Εκτός από τον αντιρυπαντικό εξοπλισμό, πρόσφατα κατάλληλος πυροσβεστικός εξοπλισμός τοποθετήθηκε και στο Λιμανάκι της Παντάνασας, όπως επίσης σωσίβια ασφάλειας και σκάλες ασφαλείας στους μόλους εντός θαλάσσης κ.α

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ