"Καλώς ήρθατε στο ξεχασμένο Καβροχώρι" (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Με τη φράση Καλώς ήρθατε στο ξεχασμένο Καβροχώρι ξεκίνησαν οι κάτοικοι να αναφέρονται στα προβλήματα του οικισμού.

Την περισσότερη ώρα, στη χθεσινή ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα στο Καβροχώρι, το λόγο τον είχαν οι κάτοικοι, οι οποίοι εξέφρασαν έντονα τα παράπονά τους στον υποψήφιο Δήμαρχο, τονίζοντας ότι αν και το Καβροχώρι των 800 κατοίκων βρίσκεται τόσο κοντά στο Γάζι και στην κοιτίδα του τουρισμού την Αμμουδάρα, νιώθουν ότι έχουν παραμεληθεί από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή.

Οι κάτοικοι σε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Μποκέα μίλησαν για όλα τα προβλήματα που απασχολούν το χωριό τους και που ευελπιστούν αν ο κ. Μποκέας είναι ο επόμενος Δήμαρχος να λυθούν.

Τα περισσότερα παράπονα οι κάτοικοι του Καβροχωρίου τα έκαναν για την πλατεία του χωριού.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν ότι παλαιότερα στην πλατεία υπήρχαν πέτρες καρύστου, οι οποίες όμως μετά την ανάπλαση, κλάπηκαν και μεταφέρθηκαν σε τοποθεσία του νομού Λασιθίου. Μάλιστα, όπως δήλωσαν, έχουν προβεί σε μηνύσεις για τις 27 παλέτες με τις πλάκες που εξαφανίστηκαν από το χωριό τους.

Το έργο της πλατείας το έχουν αναλάβει Μηχανολόγοι του Δήμου Αρκαλοχωρίου, ενώ τόνισαν με έντονη δυσαρέσκεια ότι «άλλα μας έδειξαν στα σχέδια και άλλα τελικά μας έφτιαξαν. Στη μακέτα που μας παρουσίασαν το Σεπτέμβριο ήταν όλα καλά. Το Μάιο ξεκίνησαν τα σκαψίματα και χάλασαν την ωραία πλατεία που είχαμε για να μας φτιάξουν αυτή που έχουμε τώρα».

Στη συνέχεια, πάλι για το θέμα της πλατείας είπαν ότι αν και το έργο κοστολογήθηκε στις 300 χιλιάδες ευρώ, η σημερινή εικόνα της πλατείας είναι γεμάτη μπαλώματα, με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πεζών.

Η συζήτηση συνεχίστηκε για πολύ ώρα με όλους τους κατοίκους του Καβροχωρίου να έχουν ενεργό ρόλο και να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Για το δρόμο που οδηγεί προς την τοποθεσία Ξύπετρα, οι κάτοικοι ενημέρωσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο ότι είναι όλο λακούβες, χωρίς φωτισμό και χωρίς σήμανση, ενώ αναφέρθηκαν και στα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας.

Στην επέκταση του οικισμού οι κάτοικοι έκαναν εκτεταμένη αναφορά λέγοντας ότι χρειάζονται νέες υποδομές, αποχετεύσεις, δίκτυα ύδρευσης και νέους δρόμους, έτσι ώστε το χωριό να επεκταθεί και να αποκτήσει την αίγλη που του αξίζει.

Το λόγο πήρε η επίτροπος της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου κ. Σοφία και στη συνέχεια ο παπά Μιχάλης, ιερέας του χωριού, που επικεντρώθηκαν στην ανάγκη της επέκτασης του νεκροταφείου Καβροχωρίου.

Μέχρι και για τη μόλυνση του χωριού από μετασχηματιστή της ΔΕΗ ενημέρωσαν οι κάτοικοι τον κ. Μποκέα, ζητώντας αντισταθμιστικά οφέλη.

Ο κ. Μποκέας, στο διάλογο που είχε με τους κατοίκους της περιοχής, αρκετές φορές δήλωσε ότι «δεν ήρθαμε εδώ για να μηδενίσουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής. Ήρθαμε για να αλλάξουμε το μέλλον του Δήμου. Θα κάνουμε τα πάντα για να είστε συμμέτοχοι στις αποφάσεις μας».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ