Μακρύς Γιαλός: Τα πάντα βυθίστηκαν κάτω από το νερό – Κινδύνευσαν άνθρωποι

Petite Perle 300×250

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι και πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα ήταν το σκηνικό που επικρατούσε μέχρι και πριν από λίγο στο Μακρύ Γιαλό όπου οι στάθμη του νερού ανέβηκε τόσο που θύμιζε… Βενετία. 

Στο χωριό Πιλαλήματα τέσσερις άνθρωποι ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, αφού η στάθμη του νερού ήταν σε ύψος 3 μέτρων και απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική.

Στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής σπίτια πλημμύρισαν, οι κάτοικοι ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια και αυτό που τους συνέστησαν είναι εφόσον υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τα νερά εισχώρησαν σε κατοικίες και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν ακόμα και μικρά παιδιά.

Πλημμύρισε ο ποταμός Παντέλης

Όπως είπε ο δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης σε ολόκληρο το δήμο Σητείας παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα όπως Ζάκρο, Κουρεμένο, Παλαίκαστρο κλπ. Ο ποταμός Παντέλης που βρίσκεται στα όρια της Σητείας έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα τα νερά να εισχωρήσουν σε σπίτια, καταστήματα και δύο ξενοδοχεία. Σύμφωνα με το δήμαρχο η παραλία είχε καθαριστεί 3 φορές από τα φερτά υλικά αλλά  χωρίς αποτέλεσμα καθώς το νερό βρίσκεται 1 μέτρο πάνω από κοίτη .

Στον Γούδουρα μετά από πολλά χρόνια ο ποταμός πλημμύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μια ηλικιωμένη στο σπίτι της και να της προσφερθεί βοήθεια.

Gepostet von Maria Loukaki Matheos Petroulakis am Samstag, 6. April 2019
Από βίντεο του κ. Πετρουλάκη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ