Μια ελιά στη μνήμη τους

Petite Perle 300×250


Βουβοί οι γονείς του Άγγελου και του Μιχάλη έκαναν τα αποκαλυπτήρια

Μια ελιά στο κέντρο της αυλής του 6ου ΕΠΑΛ θα θυμίζει πάντα τον Άγγελο, το  Μιχάλη, το Σωκράτη, το Δημήτρη, τον Ηλία. Όλοι ήταν μαθητές και έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο.

Όταν τραυματίσθηκε θανάσιμα ο Άγγελος Κανάκης, οι  μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου είχαν συγκεντρώσει χρήματα  αλλά οι γονείς του είπαν να διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου.

Έτσι, έγινε ένα μικρό μνημείο στο κέντρο της αυλής στο οποίο φυτεύτηκε η ελιά το μεσημέρι της Τετάρτης που πέρασε, παρουσία των γονιών και των παππούδων του Άγγελου, και των γονιών του Μιχάλη Λαζανάκη που  βουβοί παρακολουθούσαν τη διαδικασία. 

Άκρως συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν οι μανάδες των αδικοχαμένων παιδιών μαυροφορεμένες έκαναν τα αποκαλυπτήρια χωρίς να αρθρώσουν λέξη.

Λίγο αργότερα ευχήθηκαν τα δικά τους παιδιά να είναι τα τελευταία που χάνονται και καμία οικογένεια να μην περάσει αυτόν τον πόνο και την απώλεια.

Η μητέρα μάλιστα του Άγγελου πήγε στην τάξη που έκανε μάθημα όπου δεσπόζει μια φωτογραφία του συνοδευόμενη από μια μαντινάδα.  Τη στιγμή εκείνη οι συμμαθητές του γιου της και οι καθηγητές την πλησίασαν για να της διηγηθούν στιγμές από τη μαθητική ζωή του και να της δείξουν φωτογραφίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Γιάννης Παρασύρης, ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Στέλιος Καρακούδης, ο κ.  Γιάννης Λιονάκης, οι κ.κ. Γιάννης Σκαράκης και Στέλιος Πολάκης , στελέχη των μοτοσικλετιστών τσόπερ Ηρακλείου, οι κ.κ  Βαγγέλης Κωστάκης και Στάμος Γιώργος στελέχη  του συλλόγου μοτοσικλετιστών Σκαλανίου, οι  γονείς και οι συγγενείς των μαθητών, οι διευθυντές σχολείων, το προσωπικό του σχολείου μας και οι μαθητές του.

Όλες οι παρουσιάσεις ήταν πολύ σημαντικές καθώς συνέβαλαν στο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές ότι η ασφαλής οδήγηση σώζει ζωές.

Το σχολείο ευχαριστεί  όλους όσους συνετέλεσαν την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ