Στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ ο Ρωμανός!

Petite Perle 300×250

Του Μάνου Κασαπάκη

Ιστορικές στιγμές για τον Ρωμανό καθώς επικράτησε με 0-2 της Γόρτυνας στο γήπεδο των Αγίων Δέκα στο πλαίσιο του δεύτερο ημιτελικού του Κυπέλλου ΕΠΣΗ και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του θεσμού!

Οι "κιτρινόμαυροι" με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέρασε από την δύσκολη έδρα του συνόλου του Φάνη Χαλκιαδάκη και πλέον ετοιμάζουν βαλίτσες για τον τελικό που θα γίνει στις Αρχάνες, περιμένοντας έναν εκ των ΠΟΑ και Δαμάστας.

Από την άλλη, παρά την προσπάθεια της δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω η Γόρτυς, χωρίς αυτό να μην σημαίνει ότι έγινε σπουδαία προσπάθεια για να φτάσει μέχρι εδώ.

Πολύς κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου δημιουργώντας πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, ενώ οι είσοδος των δύο όμαδων συνοδεύτηκε με ένα όμορφο "σκηνικό" με καπνογόνα, κορδέλες και χαρτάκια.

Στο 14ο λεπτό η ομάδα της Ελιάς ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Από εκτέλεση κόρνερ του Πουλάκη ο Ανυφαντάκης έκανε την κεφαλιά γράφοντας το 0-1.

Στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρωμανός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε τον έλεγχο αλλά και την μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν στο 44ο λεπτό μετά από γύρισμα του Πουλάκη ο Μανουσάκης ευρισκόμενος σε πολύ καλή θέση δεν βρήκε την μπάλα, το 0-1 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Γόρτυς ήθελε δύο τέρματα για να πάρει την πρόκριση και έγινε πιο επιθετική.

Στο 60ο λεπτό διπλή ευκαιρία για τον Ρωμανό, με τον Ανδρικάκη αρχικά να αποκρούει το σουτ του Κοτζαδάκη και τον Μανουσάκη στην συνέχεια να σκοράρει, το γκολ του οποίου ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 65' όμορφη εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη, σε μια καλή στιγμή για την ομάδα των Αγίων Δέκα, με τον Μυλωνάκη να δηλώνει παρών και να αποκρούει σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι "φώναξαν" ζητώντας πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Μανδαλενάκης είπε παίζεται.

Στο 77' ο Μυλωνάκης πραγματοποίησε μια ακόμη απόκρουση κρατώντας το 0-1.

Πέντε λεπτά έπειτα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα, κλειδώνοντας την πρόκριση τους στον τελικό. Ο Ξυλούρης έκανε την σέντρα και ο Μανουσάκης με κεφαλιά έγραψε το 0-2 στο 82ο λεπτό για τον Ρωμανό.

Ο Μανουσάκης στο ίδιο λεπτό αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με το τελευταίο σφύριγμα του Μανδαλένακη να βρίσκει νικητή τον Ρωμανό με 0-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γόρτυς: Ανδρικάκης, Ξαγοραράκης, Μάλο, Στεφανής, Σταυρακάκης (55' Μεταξάκης), Κωστάκης, Δημήτρης, Αντωνάκης, Κεφάκης (78'Κοζυράκης), Μπαντούνας (76' Ψωμάς), Μικέλ

Ρωμανός: Μυλωνάκης, Κάββαλος, Κουκάκης, Παπαδάκης, Ρουμπάκης, Μανουσάκης, Πουλάκης, Ξυλούρης, Κοτζαδάκης, Παχάκης, Ανυφαντάκης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ