Κώστας Μαμουλάκης: Ο αναμορφωτής του Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Άρθρο του Γιάννη Μπιζανάκη*

Κάθε απόπειρα προσέγγισης ή ερμηνείας μιας πολύπλευρης προσωπικότητας όπως είναι αυτή που διαθέτει ο Δήμαρχος μας Κώστας Μαμουλάκης, διατρέχει τον κίνδυνο να στιγματιστεί από την έλλειψη επαρκούς γνώσης για το μέγεθος της προσφοράς του τόσο στην Ηρακλειώτικη όσο και στην κοινωνία του Μαλεβιζίου, από τον υποκειμενισμό που γεννά ο θαυμασμός, από την υπερβολή που συνοδεύει συνήθως τον εγκωμιασμό.

Για αυτό δεν θα διακινδυνεύσω εκτενή αναφορά στον καταξιωμένο Δήμαρχο μας του οποίου τη δράση κατέγραψε η ανθρώπινη μνήμη και ψυχή και θα αποτιμήσει η ίδια η ιστορία.

Δεν αποτελεί αποτέλεσμα περιγραφικού χαρακτήρα …αλλά στάση ζωής – στάση δημιουργικής πορείας, από τη συνεχή και ευλαβική του παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, στους συλλόγους, στις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης, σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις και στα χιλιάδες έργα του δήμου μας.

Ακαταπόνητος, εμβρίθεια πνεύματος, παρρησία, επιστημονική επάρκεια, τεκμηρίωση και δημιουργικότητα.
Εσύ δήμαρχε τώρα και οκτώ χρόνια στο τιμόνι του Δήμου μας έβαλες ψηφίδες ολόχρυσες στο ψηφιδωτό του και τον έκανες ακτινοβόλο εστία δύναμης και προοπτικής.

Δεν μετέφερες μόνο την άριστη τεχνογνωσία σου, την εργατικότητα σου, την εντιμότητα σου από τον Δήμο Ηρακλείου, μετέφερες και τον πολιτισμόσου και το ήθος σου στον Δήμο μας τον οποίο υπηρετείς μέχρι σήμερα.

Εκείνο όμως που κατά την προσωπική μου άποψη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα σου είναι ότι μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας. Ένας ενήλικας με εφηβική ψυχή και πολύχρονη σοφία που την μοιράζεται γενναιόδωρα, που συνεχίζει να αντιστέκεται στο χρόνο και την φθορά του, που διατηρεί την σκέψη ελεύθερη και την ψυχή του καθάρια, που είναι πάντοτε παρών σε δίκαιες διεκδικήσεις, με συνείδηση ευθύνης και ώριμη λογική.

Αδιαμφισβήτητα στοιχεία υπεροχής που η εξαιρετική ευχέρεια στην χρήση τους, από ένα αληθινό άνδρα, καθιστούν αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα ένα μνημόνιο ικανότητας, εντιμότητας και αποδοχής.
Η Παναγία να σε σκέπει και ο δωρεοδότης Κύριος να σου χαρίζει τις ευλογίες του. Έχεις και την επόμενη θητεία για να μας καταπλήξεις και πάλι.

Είμαι υπερήφανος που είμαι μαζί σου, γιατί στο πρόσωπό σου ο Δήμος και οι δημότες Μαλεβιζίου βρήκαν τον ιδανικό εκφραστή του ωραίου, του μεγάλου και τ' αληθινού.

*Ο κ. Γιάννης Μπιζανάκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Νέοι Δρόμοι".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ