Τραγωδία στην Αμμουδάρα: Ένοχοι και οι τρεις για το θάνατο του οδηγού βυτιοφόρου

Petite Perle 300×250

Χωρίς ΚΤΕΟ και ADRτο μοιραίο όχημα

Και οι τρεις κατηγορούμενοι, υπάλληλοι της εταιρείας Πετρογκάζ,καταδικάστηκαν για τον θάνατο του 47χρονου οδηγού βυτιοφόρου από το Γάζι. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ομόφωνα ενόχους τρία (3) στελέχη της εταιρείας για ανθρωποκτονία από αμέλεια, διότι παρέδωσαν στον άτυχο οδηγό όχημα για τη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων, το οποίο δεν είχε περάσει από ΚΤΕΟ και δεν διέθετε το απαιτούμενο πιστοποιητικό έγκρισης μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων (ADR) που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Νωρίτερα, στην πρότασή του, ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι ο οδηγός δεν είχε καμία ευθύνη για το ατύχημα κι ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι ήταν τα στελέχη της εταιρείας που παρέλειψαν να επιθεωρήσουν, όπως ο νόμος ορίζει, το όχημα και τον εύκαμπτο σωλήνα, αφού εάν είχαν προβεί στην ετήσιο τακτικό έλεγχο θα είχαν διαπιστώσει τις μη εμφανείς φθορές, θα τον είχαν αντικαταστήσει και έτσι θα είχε αποφευχθεί το τραγικό ατύχημα.

Ενώ επισήμανε ότι ο άτυχος οδηγός βρέθηκε κοντά στο όχημα μετά τη διαρροή του υγραερίου για να αποτρέψει μία γενικότερη έκρηξη που μπορεί να είχε αποβεί μοιραία για τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο.

Το τραγικό ατύχημα που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013 έξω από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Αμμουδάρα είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό ενός 47χρονου πατέρα δύο κοριτσιών.

Αμέσως μετά μεταφέρθηκε με C130 στην Αθήνα στην μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γεννηματάς όπου κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία. Στην υπόθεση τότε είχε παρέμβει με γραπτή ανακοίνωση και η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου αναφέροντας τα εξής:

Κατά την πλήρωση των δεξαμενών ξενοδοχείου στην περιοχή Αμμουδάρα του Ηρακλείου,προκλήθηκε μικρή έκρηξη οφειλόμενη σε φθαρμένο σωλήνα του βυτιοφόρου της εταιρίας ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ πώλησης υγραερίου. Από τους γενόμενους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, ΕΟΤ, Αστυνομία) προέκυψε ότι το ξενοδοχείο τηρούσε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες.Να σημειωθεί ότι η κατάσβεση της μικρής έκτασης φωτιάς που προκλήθηκε κατασβέστηκε από την ομάδα πυρασφάλειας του ξενοδοχείου. Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία οδηγό και μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο της Πόλης.

Ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας, ο Μανώλης Τρούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια έλαμψε η αλήθεια. Κατά την ακροαματική διαδικασία αναδείχθηκαν οι εγκληματικές παραλήψεις που οδήγησαν στο τραγικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός συμπολίτης μας και πατέρα δύο παιδιών. Αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια και τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής που από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τις σοβαρές ελλείψεις του βυτιοφόρου και τις εγκληματικές παραλήψεις των υπευθύνων».

Ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας Μανώλης Τρούλης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ