Το Κεραμούτσι απέδειξε πόσο αγαπάει το Λάμπρο Βαμβακά

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές απόψε στο Κεραμούτσι, όπου ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υγείας και εκ νέου υποψήφιος με το Σταύρο Αρναουτάκη, Λάμπρος Βαμβακάς, από το χωριό του, ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα, διεκδικώντας δεύτερη θητεία.

Από τον τόπο που μεγάλωσε, αγάπησε και δημιούργησε την οικογένειά του, όπως είπε ο ίδιος, ανάμεσα σε αγαπημένους ανθρώπους, συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, πριν αυτό γίνει επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης.  

Ο κ. Βαμβακάς δεν είχε κάνει επίσημο κάλεσμα. Επέλεξε να ξεδιπλώσει τα πολιτικά του σχέδια, στους ανθρώπους με τους οποίους έχει μεγαλώσει μαζί και στους πολύ κοντινούς του ανθρώπους.

 Εκτός από την αγαπημένη του σύζυγο Αγγελική Πρινάρη που δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση της, τις δυο του κόρες Ελπίδα και Ελευθερία, τον πατέρα του Νίκο, τη μητέρα του Ελπίδα, και την αδερφή του Ζαχαρένια, στην εκδήλωση που έγινε στο παλιό δημοτικό ήταν εκεί όλο το χωριό, και όλοι όσοι κατάγονται από το Κεραμούτσι και κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι μόνοι που έλειπαν ήταν τα πεθερικά του, που πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή, και στα οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά.

Τον κ. Λάμπρο Βαμβακά προλόγισε η κόρη του Ελπίδα ενώ για αυτόν μίλησαν ο πλαστικός χειρουργός και συγχωριανός του Ανδρέας Μανιός, ο συνταξιούχος δάσκαλος Πέτρος Καλλέργης, η πρόεδρος της κοινότητας Πόπη Θραψανιωτάκη και ο εφημέριος της Τυλίσου Γιώργος Μαλλιωτάκης.

Όλοι εξήραν το ήθος του, την εργατικότητα του σε όλα τα επίπεδα, τις ικανότητές του και πάνω από όλα την ανθρωπιά του, που καθημερινά την αποδεικνύει στην ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από τον πολιτιστικό σύλλογο Κεραμουτσίου, στη συνέχεια εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Γαζίου. Το επόμενο βήμα του ήταν οι περιφερειακές εκλογές όπου εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με περίπου 8.500 ψήφους.

Το όνομά του ακουγόταν έντονα για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στο Μαλεβίζι, ο ίδιος ωστόσο επέλεξε να μην αφήσει την ιατρική και τους δεκάδες ασθενείς του, και να συνεχίσει την πολιτική του ενασχόληση, από την περιφέρεια.

Αυτή την τετραετία δρομολόγησε σειρά θεμάτων τα οποία περιληπτικά ανάπτυξε στην αποψινή συγκέντρωση.

 Αν κάτι χαρακτηρίζει τον κ. Βαμβακά πέρα των προαναφερθέντων είναι η απλότητά του και ότι ποτέ δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ