Στο Παλαιόκαστρο και την Παντάνασσα ο Μενέλαος Μποκέας

Petite Perle 300×250

Το Παλαιόκαστρο και την Παντάνασσα επισκέφτηκε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μαζί με μέλη της παράταξης "Το Μαλεβίζι Μπορεί".

Τον υποψήφιο Δήμαρχο υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασίλης Παναούσης με τα μέλη του, ενώ αρκετές ήταν οι παρεμβάσεις από μόνιμους κατοίκους του παραθαλάσσιου οικισμού, που εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της περιοχής.

Ο κ. Μποκέας κατά την επίσκεψη του είδε και άκουσε από κοντά τους προβληματισμούς των φορέων και των κατοίκων, που του εξήγησαν ότι νιώθουν παραμελημένοι από την Δημοτική Αρχή, αφού βασικά αναπτυξιακά έργα όπως η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και δικτύων ομβρίων υδάτων δεν έχουν υλοποιηθεί.

Οι περίπου 300 κάτοικοι του Παλαιοκάστρου, μόλις 15 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, ζητούν να ζουν ανθρώπινα. Στο πιο ιστορικό μέρος του παραλιακού μετώπου του Μαλεβιζίου ακόμη παλεύουν με την εγκατάλειψη.

Όπως δήλωσαν στον υποψήφιο Δήμαρχο δεν υπάρχει η ελάχιστη μέριμνα για προσβασιμότητα, ασφάλεια και υγιεινή. Τραγική ειρωνεία ο τουριστικός χαρακτήρας της περιοχής και ο αρχαιολογικός χώρος του κάστρου, που μένει χρόνια τώρα αναξιοποίητος.

Στο Παλαιόκαστρο ο κ. Μποκέας δεν αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς του για το Μαλεβίζι του 2030, αλλά για τα αυτονόητα που έχουν καταστεί ζητούμενα.

Ένας οικισμός στο έλεος του Θεού. Με την πρώτη βροχή οι κάτοικοι δε μπορούν να μπουν στα σπίτια τους. Αποχετευτικό ανύπαρκτο. Παραλία παραμελημένη. Συγκοινωνία απούσα.

Οι γονείς των μαθητών δίνουν ένα καθημερινό αγώνα για να φτάσουν τα παιδιά τους στα σχολεία σε Τύλισο και Γάζι. Φυσικό κάλλος αναξιοποίητο. Το εμβληματικό κάστρο, αγέρωχο, περιμένει να αναδειχθεί.

Δυστυχώς, το μεγάλο ζητούμενο στο Παλαιόκαστρο είναι η κανονική ζωή. Γιατί το Μαλεβίζι δεν είναι μόνο το αστικό κέντρο, είναι οι οικισμοί και οι γειτονιές του. Και το Παλαιόκαστρο πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ