Ετοιμάζεται ο Έβδομος για την Πρωτομαγιά

Petite Perle 300×250

Πλήθος κόσμου αναμένεται στο Γωνιανό Αόρι

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Με γρήγορους ρυθμούς κινείται τον τελευταίο καιρό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών, που για μία ακόμη χρονιά διοργανώνει την γιορτή της Πρωτομαγιάς στο οροπέδιο Έβδομος.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαϊου, μόλις τρεις μέρες μετά το Πάσχα.

Ο Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, θα διαθέσει τραπεζοκαθίσματα και στημένες ψησταριές με άφθονα ξύλα.

Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις όπως αθλοπαιδίες από το Σωματείο «Αθλοκίνηση», βόλτα με την άμαξα του Αντώνη Μακατούνη και του Συλλόγου Φίλων Γεωργαλίδικων Αλόγων, τυροκομική από τους τυροκόμους των Γωνιών, αλλά και ζωντανή μουσική από Γωνιανούς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους.

Όσοι επισκεφτούν το οροπέδιο πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα τρόφιμα (αρνί για να ψηθεί αντικρυστό) και νερό, κρασί και αναψυκτικά.

Ένα έθιμο χρόνων

Η πρώτη ομαδική Πρωτομαγιά, όπως δήλωσε στην Φωνή του Μαλεβιζίου ο πρόεδρος του Π.Σ. Γωνιών κ. Νίκος Μαρκατάτος, έγινε περίπου πριν 30 χρόνια, όταν γυμνασιόπαιδα τότε αποφάσισαν να περάσουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς μεταξύ φίλων. Οι νεαροί και οι νεαρές των Γωνιών ακολούθησαν το έθιμο παλαιότερων, όπου κάθε χρόνο οι οικογένειες ανηφόριζαν στο Οροπέδιο και περνούσαν ευχάριστα τη μέρα κάτω από την σκιά των πελώριων πρίνων.

Με την συνδρομή του Συλλόγου και την άρτια διοργάνωση οι παρέες μεγάλωσαν με αποτέλεσμα πέρυσι να επισκεφτούν τον Έβδομο περισσότερα από 2.500 άτομα. Φέτος η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη, γι' αυτό καλούνται οι παρέες να βρίσκονται στο Οροπέδιο από νωρίς το πρωί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ