Μ. Κεφαλογιάννης: «Η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη» (video)

Petite Perle 300×250

Ομιλία Μανώλη Κεφαλογιάννη στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ

Στη Ευρώπη είμαστε πρωταγωνιστές. Όπως πρωταγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα,ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες, ο πρόεδρος της ΝΔ και αυριανός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχω την τιμή να προεδρεύω της Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας (JPC),Όπου μετέχουν 40 Τούρκοι και 40 Ευρωπαίοι Ευρωβουλευτές. Στις εκθέσεις του Ε.Κ. καταγράφεται και καταδικάζεται η επιθετικότητα της Τουρκίας, στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στα Δωδεκάνησα, στο Καστελλόριζο, στην Κρήτη.

Οι παραβιάσεις και οι προκλητικές ενέργειες στην Ελληνική και την Κυπριακή ΑΟΖ, στον Εναέριο Χώρο της Ελλάδας, στα Χωρικά μας Ύδατα.

Εμείς επισκεφτήκαμε πρώτοι, τους Έλληνες Αξιωματικούς που παράνομα κρατούνταν στην Ανδριανούπολη και συμβάλαμε αποφασιστικά στην απελευθέρωση τους.

Εμείς καταθέσαμε τηνΈκθεση στο Ε.Κ για την αναγνώριση της Συνθήκης της Λωζάνης, που αποτελεί πλέον ευρωπαϊκό κεκτημένο, καταδικάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης της, από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Εμείς δώσαμε, σκληρή απάντηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Ζάεφ και Ντιμιτρόφ για το Σκοπιανό στο Ε.Κ. Τους είπαμε: Δεν υπάρχει «μακεδονική» Εθνότητα, δεν υπάρχει «μακεδονική» Ταυτότητα, και δεν υπάρχει «μακεδονική» Γλώσσα. Είναι βουλγαρική με λίγες προσθήκες από την σερβική.

Εμείς προτείναμε και επιτύχαμε να ονομαστεί περίοπτη αίθουσα του Ε.Κ. με το όνομα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», που μαζί με το Πέρασμα Καραμανλή, κοσμούν το Ε.Κ.

Το 2019 θα έχουμε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις. Ας θυμηθούμε τα λόγια του ανθρώπου που κατάργησε τη δουλεία στο κόσμο, του Αβραάμ Λίνκολν, «με μια σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου, με την ψήφο σου σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου».

Δίνουμε τη Μάχη του Ψηφοδελτίου

Εμείς οι Υποψήφιοι είμαστε «Η πρώτη επιλογή μετά το ψηφοδέλτιο».

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ,
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ