Ν. Ηγουμενίδης: «Ολοένα πιο ισχυρός & κοινωνικά αποτελεσματικός ο τουρισμός για την Κρήτη»

Petite Perle 300×250

Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης στο Ηράκλειο σχετικά με τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου Τουρισμού και την επόμενη μέρα του τουρισμού στην Κρήτη, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζεται και υλοποιείται στη χώρα με χειροπιαστό και θετικό αντίκτυπο η Εθνική Στρατηγική για έναν βιώσιμο, υψηλής προστιθέμενης αξίας, αλλά και με κοινωνική αποτελεσματικότητα, τουρισμό.

Σε αυτήν ακριβώς την Στρατηγική και κόντρα στην προηγηθείσα πολιτική αδράνειας, η Κρήτη έχει τον ιστορικό ρόλο της κινητήριας δύναμης που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την ενεργή πολιτική του αυτόνομου – και για πρώτη φορά με ουσιαστικές αρμοδιότητες – Υπουργείου Τουρισμού.

Η Κρήτη έχει σήμερα στα χέρια της ένα ισχυρό και αποτελεσματικό θεσμικό τουριστικό πλαίσιο, όπου ιδίως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον θεματικό τουρισμό, κεντρικό ρόλο έχει η άμβλυνση της εποχικότητας.

Στις γερές βάσεις για την επόμενη μέρα του τουρισμού στην Κρήτη, αξίζει να σημειωθούν:

Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού που αφορά πλήθος εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού

Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η εφαρμογή της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης & της αρχής της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας – ρυθμίσεις και αρχές που συνδέονται ευθέως με τον κόσμο της εργασίας στον τουρισμό.

Η επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Το πραγματικό «ξεκλείδωμα» των περισσότερων από τις μορφές θεματικού τουρισμού όπου η Κρήτη έχει συγκριτικό πλεονέκτημα διαφημίζοντας το νησί σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Η αξιοποίηση και προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων στον τουρισμό για την Κρήτη.

Η παγίωση της δυναμικής στον τουρισμό – με σημαντικό κέντρο το Ηράκλειο και την Κρήτη – ως ιστορική ευκαιρία να διαμορφώσουμε μια τουριστική πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο σημερινός θετικός αντίκτυπος στον τουρισμό θέτει τις βάσεις για έναν ολοένα πιο ισχυρό και με κοινωνική αποτελεσματικότητα τουρισμό στην Κρήτη, με σεβασμό στην ιστορία, στο περιβάλλον, στο πολιτισμό, στον άνθρωπο και στον κάθε ανώνυμο επισκέπτη του νησιού που -έστω για λίγο- βρίσκεται σε αυτή τη γωνιά της Μεσογείου».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ