Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο του ΟΗΕ στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το διήμερο Εκπαιδευτικό σεμινάριο από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου με στόχο:.

  • Την γνωσιακή ενδυνάμωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων του προσωπικού που εργάζεται με αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες,
  • την εξοικείωσή του με τη διαδικασία ασύλου και το συναφές νομικό πλαίσιο,
  • τον εξοπλισμό του με τα κατάλληλα μέσα για τον εντοπισμό υποθέσεων, που χρήζουν προστασίας και
  • την συμπερίληψη των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων στις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες και σε λοιπούς  μηχανισμούς παραπομπής.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη δήλωσε σχετικά: 

«Η σημερινή πραγματικότητα για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα όπως έχει πλέον διαμορφωθεί στις σύγχρονες κοινωνίες μας επιβάλλει να παρέχουμε τη δυνατότητα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των στελεχών μας. Ο Στόχος του εν λόγω σεμιναρίου ήταν η γνωσιακή ενδυνάμωση των στελεχών που ασχολούνται με ζητήματα ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την πραγματοποίηση του αλλά και για το γεγονός ότι τα έμπειρα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας που το παρουσίασαν διαπίστωσαν το υψηλό γνωσιακό επίπεδο των στελεχών του Δήμου Ηρακλείου και των εμπλεκόμενων φορέων που το παρακολούθησαν.

Ευχαριστούμε την Ύπατη Αρμοστεία για το εν λόγω σεμινάριο και γενικότερα για την άριστη συνεργασία που έχουμε στο Δήμο Ηρακλείου στην υλοποίηση του Προγράμματος Φιλοξενίας Προσφύγων ESTIA και ως αρμόδια Αντιδημαρχία θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της εκπαίδευσης των υπηρεσιών μας» .

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ