Αμέσως μετά το Πάσχα η υπογραφή για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας

Petite Perle 300×250

Αμέσως μετά το Πάσχα ο ανάδοχος του έργου των κόμβων της Αγίας Πελαγίας θα καταθέσει την εγγυητική και θα υπογράψει τη σύμβαση ώστε επιτέλους, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, να ξεκινήσει το πολυαναμενόμενο έργο που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια και θα περιορίσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα στα συγκεκριμένα σημεία.

Αυτό απάντησε σήμερα στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Νίκος Ξυλούρης, στον Περιφερειακό Σύμβουλο και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, που είχε καταθέσει σχετική επερώτηση.

Ο κ Μαρκογιαννάκης ζητούσε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της όλης διαδικασίας και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται καθώς από τον Ιούλιο του 2018 που ολοκληρώθηκε η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου μέχρι σήμερα έναρξη του έργου δεν βλέπουμε.

Ο κ Ξυλούρης κάνοντας μια συνοπτική παρουσίαση του ιστορικού του έργου εξήγησε πως αν η Περιφέρεια Κρήτης με τις υπηρεσίες της είχαν αναλάβει τη δημοπράτηση τα πράγματα θα έτρεχαν γρηγορότερα όμως το έργο το κράτησε το Υπουργείο Υποδομών για να το δημοπρατήσει το ίδιο με κονδύλια από το ΠΔΕ. Το έργο μπήκε σε ΣΑΕ για να αποφευχθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια βγήκε από το ΠΔΕ για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Αυτό, είπε, ήταν και η αιτία όλων των καθυστερήσεων.

Τώρα όμως ο εργολάβος έλαβε την πρόσκληση για να καταθέσει την εγγυητική και να υπογράψει τη σύμβαση καθώς ολοκληρώθηκε και ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου. Ο ίδιος όμως ενημέρωσε την Περιφέρεια πως θα εξαντλήσει όλο το διάστημα των 20 ημερών που του δίνει ο νόμος για να προβεί σε κατάθεση γιατί πέφτει στη μέση το Πάσχα  και δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Ο κ Μαρκογιαννάκης είπε από την πλευρά του πως πάλι ακόμα και με αυτές τις εξηγήσεις ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από το καλοκαίρι του 2018 είναι πολύς για να μην έχει αρχίσει αυτό το σημαντικό έργο για να του απαντήσει αυτή τη φορά ο Περιφερειακός Σύβουλος Στέλιος Ορφανός πως πρόκειται για μια κλασική περίπτωση ασυνεννοησίας Κυβέρνησης και Περιφέρειας. Όπως είπε ο κ Ορφανός, η Κυβέρνηση ανέλαβε να δημοπρατήσει το έργο και να φέρει σε πέρας όλες τις διαδικασίες με τα γνωστά αποτελέσματα και καθυστερήσεις και σε αυτή πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες , όχι πως είναι άμοιρη ευθυνών και η Περιφέρεια, κατά τα λεγόμενα του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ