Επίσκεψη Μενέλαου Μποκέα στον Κρουσώνα

Petite Perle 300×250

Την Πέμπτη το βράδυ επισκέφτηκε τον  Κρουσώνα ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και είχε συνάντηση με φορείς αλλά και απλούς κατοίκους στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Παρευρέθηκαν η ποδοσφαιρική ομάδα με τους Κώστα Μπουμάκη, Μανώλη Λεμονάκη, Μύρο Μακατουνάκη, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων Άρια Κορνηλάκη, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κώστας Πιτσικάκης, ο Διευθυντής του γυμνασίου Χαράλαμπος Μαστρογιαννάκης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργος Φασουλάκης ενώ έλαμψε με την απουσία του ο εμπορικός σύλλογος που πρόσφατα είχε τις αρχαιρεσίες του.

Ο Μενέλαος Μποκέας ανέπτυξε το σχέδιο της παράταξης του για τον Κρουσώνα και έδωσε έμφαση στη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό. Επισήμανε την ανάγκη ο Κρουσώνας να γίνει τουριστικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή με στόχο να αναδειχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως είναι ο πολιτισμός, η ιστορία και το φυσικό κάλλος.

Δίπλα στον υποψήφιο δήμαρχο ήταν οι σύμβουλοι που έχουν καταγωγή από τον Κρουσώνα ο Γρηγόρης Φασουλάκης, ο Φίλλιπος Λεμονάκης, ο Σταύρος Βαμβουκάκης και ο Χαράλαμπος Κουτσογιάννης που έπλεξε το εγκώμιο του Μενέλαου Μποκέα τονίζοντας ότι πρόκειται για πολιτικό άντρα που ίσως να μεγαλουργήσει και εκτός των διοικητικών ορίων του Μαλεβιζίου.

Κλείνοντας ο Μενέλαος Μποκέας ευχαρίστησε για τη ζεστή φιλοξενία και τόνισε ότι ήταν από τις πιο όμορφες επισκέψεις που έχει κάνει και παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που ήταν στην αίθουσα.

Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι κάθισαν όλοι μαζί  για ένα κρασί και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να χαλαρώσουν πάντα με καλή διάθεση και άπαντες είχαν να πουν για την άριστη φιλοξενία στον Κρουσώνα.

«Διαφοροποιούμαστε. Θέτουμε στην ανάπτυξη νέους όρους. Θέλουμε τον Κρουσώνα κόμβο, όχι τερματικό σταθμό. Να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη της ιστορίας του. Να πατήσει πάνω στις παραγωγικές του δυνατότητες. Να συνειδητοποιήσει την αυθεντικότητα  της φυσιογνωμίας του. Είναι εφικτό. Είναι ρεαλιστικό. Στην ενδοχώρα του Μαλεβιζίου υπάρχει κρυμμένος πλούτος.

Βασίζουμε την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα, βιώσιμα πλαίσια και σχεδιάζουμε μαζί την επόμενη μέρα του Κρουσώνα ως ενός σύγχρονου τουριστικού προορισμού της κρητικής υπαίθρου. Συνδέουμε την πρωτογενή παραγωγή με την εμπειρία του επισκέπτη, αλλά και το συνολικό τουριστικό προϊόν του Μαλεβιζίου. Συνεργαζόμαστε με τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης, επενδύοντας στην ενημέρωση και τη βελτίωση της τοπικής παραγωγής. Στηρίζουμε με δράσεις το έργο του Συνεταιρισμού και επενδύουμε στην ανάδειξη του παλιού ελαιουργείου.

Σεβόμαστε και προβάλουμε την τοπική ιστορία. Ο Κρουσώνας του Αντώνη Γρηγοράκη και του Νίκου Γιανναδάκη δικαιούται ένα σύγχρονο Ιστορικό Μουσείο με τεχνολογικές εφαρμογές και τρισδιάστατες απεικονίσεις. Ένα μουσείο βιωματικό, οδηγό μνήμης και τιμής. Ένα μουσείο ζωντανό, διαδραστικό, όχι μόνο ως πόλο έλξης, αλλά κυρίως ως φάρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μας ενδιαφέρει να αντιμετωπίζουμε τις τοπικές κοινωνίες ως σύμμαχοι, όχι ως κατακτητές. Καθήκον μας: να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία στους οικισμούς μας».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ