Το ΚΚΕ στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Petite Perle 300×250

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/4 περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή, όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους και σπουδαστές στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης η Ρένα Σκυβαλάκη, μέλος της ΕΠ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Μαρία Καπαταιδάκη, ξενοδοχοϋπάλληλος και υποψήφια δημοτική σύμβουλος δ. Ηρακλείου

 Τη συζήτηση με τους σπουδαστές, απασχόλησε έντονα το θέμα της εργασιακής ανασφάλειας από σεζόν σε σεζόν, οι μισθοί της μαθητείας, η ανασφάλεια για το ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ αλλά και οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία.

 Ο Σ. Βασιλειάδης ανέδειξε πως: «Τη στιγμή που με βάση τα επίσημα στοιχεία η Κρήτη είναι πρώτη σε ξενοδοχειακές επενδύσεις σε όλη τη χώρα, την ίδια στιγμή πολλά ξενοδοχεία την περασμένη σεζόν προχώρησαν σε μειώσεις μισθών, απέλυσαν εργαζομένους γιατί "παραπονέθηκαν" για τις υπερωρίες, εντατικοποίησαν την εργασία μέχρι λιποθυμίας, εφάρμοσαν το καθεστώς της αναγκαστικής υπερωρίας. Δυστυχώς για το λαό αυτήν την ανάπτυξη ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των τουριστικών και ξενοδοχειακών ομίλων. Αύξηση κερδών για τους ξενοδόχους και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στον τουρισμό» 

Κλείνοντας o Σ. Βασιλειάδης κάλεσε τους σπουδαστές να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την ικανοποίηση των πραγματικών τους αναγκών. Να διεκδικήσουν να αναβαθμιστούν τώρα οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μόνιμο προσωπικό αποκλειστικής απασχόλησης, να διεκδικήσουν την κατάργηση της λεγόμενης πρακτικής άσκησης και όλων των προγραμμάτων μαθητείας που χρησιμοποιούνται για την εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων και να μη συμβιβαστούν με χαμηλές απαιτήσεις, με "ατομικές συμφωνίες", με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, με μισθούς πείνας. Να μπουν όλοι στη μάχη για να υπεράσπιση της δουλειάς, των μισθών και των δικαιωμάτων τους.

Να δώσουν ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχονται στη ζωή τους, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, τον μοναδικό σύμμαχό τους στους καθημερινούς αγώνες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ