Νοσεί το οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Μοιρών

Petite Perle 300×250

Το μπαλάκι σε κυβέρνηση και περιφέρεια πετάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση του

Λόγω των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στην Κρήτη, οι κατολισθήσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες, όπως από Ηράκλειο προς Μοίρες και από Ηράκλειο προς Αρκαλοχώρι και Βιάννο, αλλά και από Ηράκλειο προς Μαλεβίζι, είναι έντονες.

Εξαιτίας αυτών έχουν εμπλακεί σε σοβαρά ατυχήματα οχήματα επιβατηγά καθώς και οχήματα δημόσιας χρήσης που μεταφέρουν αγροτικά ή κτηνοτροφικά προϊόντα με προορισμό την υπόλοιπη Ελλάδα ή άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ειδικότερα στο οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Μοιρών πρέπει:
α. να ξεκινήσουν άμεσα ειδικές γεωτεχνικές παρεμβάσεις.
β. να υλοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα μελέτη που προβλέπει ευθυγράμμιση του δρόμου σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία.
γ. να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα στο ύψος των παραπάνω ζημιών του οδικού δικτύου Ηρακλείου-Μοιρών αλλά και να δρομολογηθούν τα συγκεκριμένα έργα βελτίωσής του.
Κατά συνέπεια, οι ελληνικές Αρχές είναι αρμόδιες να αποφασίσουν όσον αφορά τη συγχρηματοδότηση από την EE οποιουδήποτε έργου που να αποσκοπεί στην αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, η δυσαρέσκεια του κόσμου, που καθημερινά φθείρει τα αυτοκίνητα του τεράστια. Επιτακτική κρίνεται η άμεση λήψη μέτρων για την κλιματική και ευρύτερη αλλαγή και την πρόληψη κινδύνων, υπό την προϋπόθεση ότι είναι σύμφωνα με την αξιολόγηση κινδύνου σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.

Σεληνιωτάκη – Παπουτσάκη Χρυσάνθη

Υποψήφια περιφερειακη σύμβουλος με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη

Περιφερειακές Εκλογές 2019 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ