Διατροφική αξία της Κρητικής Κουζίνας – Αγροτικά προϊόντα – Οφέλη

Petite Perle 300×250

Μακροχρόνιες έρευνες που έχουν γίνει σε Πανεπιστήμια και άλλα επιστημονικά ιδρύματα αλλά και η ίδια η εμπειρία και η ζωή αποδεικνύουν ότι το ελαιόλαδο προστατεύει τον άνθρωπο από καρδιακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου, από πολλές άλλες παθήσεις και παρατείνει τη νεανικότητα και τη ζωή. Ευεργετική επίδραση στην πρόληψη του καρκίνου, την οστεοπόρωση και άλλες παθήσεις έχει επίσης το κόκκινο κρασί. Η κρητική δίαιτα που έχει σαν βάση το ελαιόλαδο και στοιχεία τα όσπρια, τα πολλά λαχανικά και τα φρούτα, τα άπαχα κρέατα, τυροκομικά και ψάρια και το λίγο κρασί αποδείχτηκε από τις έρευνες ότι είναι η αιτία της καλής υγείας και της μακροβιότητας των Κρητικών που είναι η μεγαλύτερη στο κόσμο και συνιστάται από τους ειδικούς επιστήμονες και διαιτολόγους.

 To κρασί είναι εξαγώγιμο προϊόν από τα μινωικά χρόνια. Πολλά είναι τα αρχαία πατητήρια και σταφυλοπιεστήρια που έχουν αποκαλυφθεί και χιλιάδες τα αγγεία που εχρησιμοποιούντο για τη διατήρηση και τη μεταφορά του, μερικά από τα οποία πραγματικά αριστουργήματα. Η κρητική γη απλόχερα μας παρέχει λάδι, σιτάρι, κρασί, μέλι, όσπρια και λαχανικά, χόρτα και αρωματικά φυτά, άπαχα τυριά, κρέατα και ψάρια η βάση για την κρητική κουζίνα που τα τελευταία χρόνια μακρόχρονες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν τις υγιεινές της ιδιότητες και την διατροφική της αξία. Την κουζίνα αυτή ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα εστιατόρια του τόπου.

Μακροχρόνιες έρευνες που έχουν γίνει σε Πανεπιστήμια και άλλα επιστημονικά ιδρύματα αλλά και η ίδια η εμπειρία και η ζωή αποδεικνύουν ότι το ελαιόλαδο προστατεύει τον άνθρωπο από καρδιακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου, από πολλές άλλες παθήσεις και παρατείνει τη νεανικότητα και τη ζωή. Ευεργετική επίδραση στην πρόληψη του καρκίνου, την οστεοπόρωση και άλλες παθήσεις έχει επίσης το κόκκινο κρασί. H κρητική δίαιτα που έχει σαν βάση το ελαιόλαδο και στοιχεία τα όσπρια, τα πολλά λαχανικά και τα φρούτα, τα άπαχα κρέατα, τυροκομικά και ψάρια και το λίγο κρασί αποδείχτηκε από τις έρευνες ότι είναι η αιτία της καλής υγείας και της μακροβιότητας των Κρητικών – που είναι η μεγαλύτερη στο κόσμο – και συνιστάται από τους ειδικούς επιστήμονες και διαιτολόγους. Μία Περιφερειακη Αρχή πρέπει να είναι ουραγός σε δράσεις προώθησης και στήριξης ντόπιων εγχώριων προϊόντων…. Και να προωθεί τους νέους που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς… Συνεπώς σαν νέοι δραστήριοι και ευαίσθητοι άνθρωποι υποσχόμαστε να είμαστε κοντά τόσο στους παραγωγούς όσο και στους ενδιάμεσους κρίκους μέχρι το προϊόν να φτάσει στον καταναλωτή…

Σεληνιωτάκη –Παπουτσάκη Χρυσάνθη

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ