Κυπελλούχος ΕΠΣΗ για 12η φορά ο ΠΟΑ, 1-0 τον Ρωμανό!

Petite Perle 300×250

Του Μάνου Κασαπάκη

Ο ΠΟΑ είναι ο Κυπελλούχος ΕΠΣΗ για το 2019 αφού επικράτησε δύσκολα με 1-0 του μαχητικού Ρωμανού και πρόσθεσε μια ακόμη χρυση σελίδα, αφού για 12η φορά στην ιστορία του αναδεικνύεται κυπελλούχος!

Ο Ρωμανός στην "παρθενική" του συμμετοχή σε τελικό του θεσμού είχε πάρα πολύ καλή παρουσία βάζοντας δύσκολα στο σύνολο του Μανώλη Σκυβάλου.

Η παρουσία του κόσμου ήταν μεγαλειώδεις, με την εξέδρα του γηπέδου Αρχανών να είναι ασφικτικά γεμάτη, ενώ και γύρω γύρω περιμετρικά του γηπέδου να υπάρχει αρκετός κόσμος.

Πριν την σέντρα του αγώνα τιμήθηκε ο πρόεδρος της Δαμάστας, Αντώνης Παπαδάκης, αλλά και ο ΟΦΑΜ, με τον Γιώργο Καμαρίτη.

Το σωματείο της Δαμάστας τιμήθηκε, για το Fair Play στον ημιτελικό με τον ΠΟΑ (αψίδα για τους νικητές) όπως επίσης και για τις πλούσιες κοινωνικές του δράσεις, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του ως επίσημος πρεσβευτής στην Κρήτη στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Αντίθετα, η ομάδα της Αγίας Μαρίνας τιμήθηκε για την την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει αψίδα και να χειροκροτήσει την πρωταθλήτρια ομάδα του Μεταξοχωρίου στο μεταξύ τους παιχνίδι, όπως επίσης και για το κοινωνικό του έργο αλλά και για την επιστολή που είχε στείλει προς την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ ο παράγοντας της ομάδας κ. Καμαρίτης, δείχνοντας το δρόμο του πολιτισμού στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο.

Την σέντρα του αγώνα της έκανε ο επίσημος καλεσμένος του τελικού Θοδωρής Ζαγοράκης, μαζί με τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές της Μικτής Νέων ΕΠΣΗ, τους ΖηδιανάκηΠαχάκηΜαρκατάτο.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός δεν ήταν καλός σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Από τους Ατσαλενιώτες πιο επικίνδυνος παίκτης ήταν ο Πατινιώτης από τα αριστέρα, από εκεί όπου "έχτιζε" επιθέσεις ο ΠΟΑ, αντίθετα η ομάδα της Ελιάς έψαχνε την αντεπίθεση με τον ταχύτητατο Σπηλιωτάκη.

Στο 18' κούρσα του Πατινιώτη και σέντρα, με τον Ξεπαπαδάκη να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Επτά λεπτά αργότερα, εκ νέου σέντρα του Πατινιώτη και κεφαλιά του Ξεπαπαδάκη ξυριστά άουτ από την εστία του Μυλωνάκη.

Στο 45ο λεπτό σουτ του Καϊμακαμούδη έξω από την μεγάλη περιοχή, δύσκολα απέκρουσε ο Μυλωνάκης κρατώντας το 0-0, σκορ που ήταν και ημιχρόνου.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, τιμήθηκαν ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Γιάννης Στρατάκης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής Χαρίτος Μπελιβανάκης, ο παλαίμαχος διαιτητής Γιώργος Κουναλάκης, ο πρώην αντιπρόεδρος και επί 25ετία στέλεχος της ΕΠΣΗ Κώστας Θεοδοσάκης, ο παλιός μαραθωνοδρόμος Στέφανος Αντωνάκης ως εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία του Ηρακλείου, αλλα και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής και νυν πρόεδρος των Παλαιμάχων του ΟΦΗ, Σήφης Κορωνάκης.

Επίσης ο ΠΟΑ μέσω του προέδρου του Νίκο Αγγελάκη τίμησε τον πρώην ποδοσφαιριστή των "πρασίνων" Κώστα Αργέντη.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν ήταν καλός χωρίς κλασσικές ευκαιρίες μπροστά από τα δύο καρέ, με τον Ρωμανό να στέκεται πολύ ανταγωνιστικά.

Ωστόσο, στο 87ο λεπτό ο ΠΟΑ κέρδισε φάουλ σε χέρι αμυντικού του Ρωμανού, με τον Καρλίτο να κάνει μια όμορφη εκτέλεση φάουλ και να γράφει το 1-0 για τους Ατσαλενιώτες!

Έντονα παράπονα του Ρωμανού για χέρι αμυντικού του ΠΟΑ, ζητώντας πέναλτι, με τους φίλους των "κιτρινόμαυρων" να αποδοκιμάζουν έντονα τον διαιτητή Χαραλαμπάκη μετά την λήξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΟΑ: Μανουσάκης, Βρεττός (46' Καρβελάς), Ξεπαπαδάκης, Παπαδομιχελάκης, Πετράκης, Ξυλούρης (68' Κενδριστάκης), Πατινιώτη, Καρλίτο, Κερμενίδης, Καϊμακαμούδης (89' Φραγκιαδάκης), Πλουσής (90' Σαμουιλήδης)

Ρωμανός: Μυλωνάκης, Κάββαλος, Κουκάκης, Γκαναδάκης, Μανουσάκης, Πουλάκης (46' λτ. Ρουμπάκης), Σπηλιωτάκης (52' Ξυλούρης – 90' Λασηθιωτάκης), Μιχελακάκης, Κοτζαδάκης, Παχάκης, Ανυφαντάκης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ