Δηλώσεις Κώστα Μαμουλάκη για το έργο της Αγίας Πελαγίας

Petite Perle 300×250

Έπειτα από προσπάθειες 8 ετών υπεγράφη στην Αθήνα η σύμβαση με τον ανάδοχο – Αρχίζουν άμεσα τα έργα

"Ήταν το πρώτο έργο που παρά το ότι δεν ήταν στις αρμοδιότητές μας, μπήκε από την αρχή της θητείας μας στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας", δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης της κατασκευής του έργου των κόμβων της Αγίας Πελαγίας, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στην Αθήνα από τον εκπρόσωπο του της Δ/νσης Υποδομών Σταθερής Τροχιάς, Συντηρήσεων και Ασφάλειας Αλέξανδρο Καλαβάση, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, του Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου,

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Μαλεβιζίου, έπειτα από έναν αγώνα που ξεκίνησε από τη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και προσωπικά από τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη το 2011, με πολλές δυσκολίες, τεχνικά και άλλα εμπόδια, αλλά και ισχυρούς συμπαραστάτες την Περιφέρεια Κρήτης, όλους τους τοπικούς εκπροσώπους κι φορείς, τους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας αλλά και το σύνολο των φορέων του τουρισμού, φτάσαμε σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν και τα έργα, τα οποία και θα διαρκέσουν 12 μήνες, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα εισόδου και εξόδου των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών της πανέμορφης Αγίας Πελαγίας, από δυο σημεία: τον πρώτο κόμβο της Αγίας Πελαγίας, ο οποίος θα έχει μήκος περίπου 650 μ. και τον δεύτερο κόμβο της Αχλάδας που θα έχει μήκος περίπου 1000 μ. επί του ΒΟΑΚ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει χαρά η σημερινή υπογραφή της σύμβασης κατασκευής των κόμβων της Αγίας Πελαγίας. Ήταν το πρώτο έργο που παρά το ότι δεν ήταν στις αρμοδιότητές μας, μπήκε από αρχή στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Το ήθελαν όλοι αυτό το έργο, πάντα όμως κάτι συνέβαινε την τελευταία στιγμή και η προσπάθεια δεν ολοκληρωνόταν. Παράλληλα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και όλες τις απαραίτητες μεν, χρονοβόρες δε διαδικασίες της κεντρικής διοίκησης, πολλά θέματα παραχωρήσεων γης, εγκρίσεων, κλπ, κάτι που παράτεινε την καθυστέρηση για την έναρξη κατασκευής του έργου.

Με την ολοκλήρωση αυτού του αγώνα και την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, τον Γ.Γ. του Υπουργείου Γιώργο Δέδε, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργού Μιχάλη Βαρδουλάκη, τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννη Χαρωνίτη, τα στελέχη της δ/νσης Μελετών και Υποδομών του Υπουργείου, όλους τους εκπροσώπους των φορέων της Αγίας Πελαγίας και των φορέων του τουρισμού, τους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν και υποστήριξαν την προσπάθειά μας. Να ευχαριστήσω φυσικά και όλους τους συνεργάτες μου στη Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα δε την Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη, τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Ανδρουλάκη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αχλάδας Γιώργο Πεδιώτη και όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, καθώς επίσης και τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου μας.

Να ευχαριστήσω επίσης θερμά και να συγχαρώ για την υπεύθυνη στάση τους και τους ιδιοκτήτες γης που παραχώρησαν τις περιουσίες τους πριν γίνουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης, για να μην καθυστερήσουν τα έργα.

Επόμενος μεγάλος στόχος στον τομέα και στην περιοχή, ο αντίστοιχος κόμβος της Λυγαριάς, μια επίσης δύσκολη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε επίσης να ολοκληρώσουμε!».

Για την υπογραφή της σύμβασης βρέθηκαν επίσης στην Αθήνα η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη και Δημήτρης Ανδρουλάκης αντίστοιχα, καθώς και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αχλάδας Γιώργος Πεδιώτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ