Από αύριο κλιμάκια του ΕΛΓΑ στα αμπέλια

Petite Perle 300×250

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στα αμπέλια κατά τόπους στο Νομό Ηρακλείου εξαιτίας των ισχυρών νοτίων ανέμων

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Θύματα των καιρικών συνθηκών πέφτουν για μία ακόμη φορά οι αμπελοπαραγωγοί, που σε αρκετές περιοχές του Νομού Ηρακλείου, βλέπουν τους κόπους μιας χρονιάς να χάνονται, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης κ. Μιχάλη Καμπιτάκη, η ζημιά θα είναι αρκετά μεγάλη, ίσως και ολοκληρωτική, σε κάποιες περιοχές του Νομού Ηρακλείου.

Αυτό βέβαια εξαρτάται από την τοποθεσία που βρίσκεται το αμπέλι. Αν το αμπέλι είναι νοτικό, τότε οι ζημιές θα είναι σημαντικές, καθώς πολλοί βλαστοί έσπασαν από τους δυνατούς νοτιάδες που πνέουν από το βράδυ του Σαββάτου. Εξαρτάται επίσης από τις πρώτες ζημιές που υπέστησαν τα αμπέλια από τον κρύο άνεμο και τη βροχή.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης κ.  Μιχάλης Καμπιτάκης, μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου αναφέρει: «Συνιστούμε στους παραγωγούς να βγουν από αύριο που θα πέσουν οι άνεμοι να ελέγξουν τα αμπέλια τους. Γιατί σίγουρα σε συνδυασμό με τις πρώτες ζημιές από τον κρύο άνεμο και τη βροχή που υπέστησαν τα αμπέλια, θα έχουμε ολοκληρωτικές καταστροφές. Αυτό βέβαια όχι σε όλες τις περιοχές του Νομού Ηρακλείου. Αύριο κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα βγουν έξω για να κάνουν μία πρώτη εκτίμηση. Στη συνέχεια, ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε συγκεντρωτικά πορίσματα κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο και θα αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές μέχρι το τέλος του χρόνου».



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ