Με συγκίνηση ολοκληρώθηκαν τα Υακίνθεια στα Ανώγεια – Έκλαψαν για τις μάνες που έλειπαν

Petite Perle 300×250

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των Υακινθείων έχοντας την ευλογία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου που  χοροστάτησε  στην επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη των μανάδων που έχουν φύγει στον ιερό ναό της  Παναγίας στο Περαχώρι. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος από το στολισμό του χωριού και την περιποίηση των γυναικών.

Ακολούθησε  μέσα στο ναό το τραγούδι της Παναγίας της Ανωγειανής από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τη μελωδική Μελίνα Βρέντζου. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία Μεϊντάνι με την  Χορωδία παραδοσιακής μουσικής Ανωγείων του Θ. Γιακουμάκη. Ακολούθησε η ομιλία της  Κρήσσας συγγραφέως Αλκυόνης Παπαδάκη  με θέμα την μάνα. Ο Σαμίρ  εκπροσώπησε   τους πρόσφυγες τραγουδώντας την ιστορία του και ο Χάρης Φασουλάς ερμήνευσε το δικό του τραγούδι για τη μάνα.

Ο ταλαντούχος  Γιώργης Σαλούστρος με την ασκομπαντούρα του έδωσε ένα διαφορετικό τόνο στη βραδιά και οι επί χρόνια καλεσμένες των Υακινθείων  Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή ερμήνευσαν τραγούδια της Μεσογείου. Τη βραδιά  ολοκλήρωσαν  ο Λευτέρης και ο Μανούσος Καλλέργης ξεσηκώνοντας σε γλέντι την πλατεία.

Συγκινητική ήταν η στιγμή στο άκουσμα των γυναικείων ονομάτων που λείπουν ενώ ο ουρανός γέμιζε λάμψη και φως απ τα συμβολικά βεγγαλικά στη μνήμη τους. Να σημειωθεί ότι στο  χώρο  βρισκόταν  ο Γιώργης Σαλούστρος με το τσάι του.Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση η διοργανωτική ομάδα των Υακινθείων ανανεώνει το ραντεβού της μαζί μας τον Ιούλιο στον  χώρο του Αγίου Υακίνθου.

Φωτογραφίες: Τζούλια Νταγιαντά

http://www.anogi.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ