Ρύθμιση σε 120 δόσεις: Με ΑΜΚΑ και κωδικούς Taxisnet οι αιτήσεις

Petite Perle 300×250

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα efka.gov.gr και στην συνέχεια να πατήσουν το banner που θα αναγράφει ρύθμιση οφειλών. Στην συνέχεια με το ΑΜΚΑκαι τους κωδικούς του TAXISnet θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ξεκινήσουν την αίτηση.

Όπου υπάρχει αδυναµία πιστοποίησης στην ηλεκτρονική πλατφόρµα, η αίτηση υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ.

Για τους οφειλέτες μη μισθωτών και ασφαλισμένων π. ΟΓΑ η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση περιλαμβάνει δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο ζητείται ο προσδιορισµός της οφειλής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρµας του ΕΦΚΑ. Στους οφειλέτες μη μισθωτούς που επιλέγουν επανυπολογισµό της οφειλής παρέχεται ενημέρωση για το ύψος της οφειλής, όπως διαµορφώνεται πριν και µετά τον επανυπολογισµό.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου και τη διαβίβαση της προσδιοριζόμενης, κατά τα προηγούµενα εδάφια, οφειλής στο ΚΕΑΟ, υποβάλλεται αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση µέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ.

Για τους οφειλέτες εργοδότες και οφειλές από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές υποβάλλεται απευθείας αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση µέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ. Αρµόδια όργανα για την έκδοση της απόφασης υπαγωγής στη ρύθμιση είναι οι προϊστάμενοι των περιφερειακών υπηρεσιών του ΚΕΑΟ.

Η πρώτη δόση της ρύθµιση καταβάλλεται µέχρι την τελευταία εργάσιµη ημέρα του µήνα υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιµη ημέρα κάθε επόµενου μήνα από το µήνα υπαγωγής στη ρύθμιση. Με την απόφαση υπαγωγής στη ρύθµιση καθορίζεται το ποσό κάθε δόσης, ο αριθµός των δόσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η ρύθµιση θα χάνεται εάν:

οι) Δεν καταβληθεί ποσό δόσεων που αντιστοιχεί σε δύο (2) δόσεις της ρύθμισης.

β) Δεν καταβληθούν βεβαιωµένες οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1.1.2019. Ειδικά επί Μη µισθωτών ασφαλισµένων, ως βεβαιωμένες οφειλές νοούνται αυτές που προκύπτουν μετά το
πέρας της ετήσιας εκκαθάρισης, σύμφωνα µε τις υπ' αριθµ. 61501/3398/30.12.2016 (Β΄ 4330) και 61502/3399/30.12.2016 (Β΄ 4330) υπουργικές αποφάσεις, και βεβαιώνονται στο ΚΕΑΟ.

γ) Δεν καταβληθούν εντός τριών (3) µηνών από την άρση της αναστολής ή της αµφισβήτησης, οι οφειλές που κατά την ημεροµηνία υπαγωγής στη ρύθµιση τελούσαν σε αναστολή είσπραξης,δικαστική ή διοικητική ή εκ του νόµου, ή αµφισβητούνταν µε την άσκηση προσφυγής ή ένδικου βοηθήματος ή µέσου και δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση.

Η ρύθµιση δεν χάνεται εάν οι οφειλές που δηµιουργήθηκαν µετά την 1.1.2019 τελούν σε αναστολή είσπραξης, διοικητική, δικαστική ή εκ του νόμου, ή έχουν υπαχθεί σε ρύθµιση, οι όροι της οποίας τηρούνται.

Αν ο οφειλέτης αποβιώσει πριν την ολοκλήρωση της ρύθµισης, η ρύθμιση συνεχίζεται από τους κληρονόµους του. Κατά τη διάρκεια της προθεσµίας αποποίησης και για τρεις (3) µήνες μετά τη λήξη της δεν επέρχεται έκπτωση του κληρονόµου. Σε περίπτωση προσώπων που έλκουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα λόγω θανάτου του οφειλέτη, οι δόσεις της ρύθµισης παρακρατούνται από το ποσό της σύνταξης που τους μεταβιβάζεται, σύµφωνα µε τους όρους της ρύθµισης.

https://www.dikaiologitika

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ