Δέκα Ημέρες για την Ευρώπη-Φεστιβάλ Ξένων Γλωσσών

Petite Perle 300×250

Ένα 10ήμερο πλούσιων εκδηλώσεων, ενημερωτικών συναντήσεων, σεμιναρίων και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων οργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης (9 Μαϊου).

Το πρόγραμμα των δράσεων υλοποιήθηκε σε συνεργασία με σχολικές μονάδες (11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, 20ο – 56ο Δ.Σ. Ηρακλείου, 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, 5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου), ευρωπαϊκά δίκτυα (Σχολεία Ambassadors Ε.Ε.) και φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ευρωπαϊκών συμπράξεων (ΙΚΥ, Περιφέρεια Κρήτης, Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης).

Στο πλαίσιο της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε επίσης ένα 2ήμερο σεμινάριο με τίτλο "Η θετική κοινωνική συμπεριφορά στις σχολικές κοινότητες: Χτίζοντας ανοιχτά σχολεία με αποδοχή, σεβασμό και αλληλεγγύη" που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus KA3 "Alice – Adapting Inclusion in Educational Communities and Environments" με εισηγήτρια τη Μαρία Παναγιωτάκη. Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με νέους 12-18 ετών.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο  Πέμπτη 16 Μαϊου 2019 με το φεστιβάλ Ξένων Γλωσσών που οργανώνεται σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας του ΠΕΚΕΣ Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (8.30 – 20.30). Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 50 σχολικές μονάδες και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης από όλη την Κρήτη με έργα μαθητών (παρουσιάσεις, αφίσες, τραγούδια, ταινίες, θεατρικά). Μαζί με τις καλές πρακτικές στην ξενόγλωσση τάξη θα παρουσιασθούν ξενόγλωσσες εργασίες που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus. Οι παρουσιάσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

  Παράλληλα με το φεστιβάλ, στους χώρους του Πολιτιστικού θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με στόχο την παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και που αποσκοπούν στην παραγωγή καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων. Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο πιλοτικής εφαρμογής του δίγλωσσου διαδραστικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού (serious game) Sea4all που έχει αναπτυχθεί από το ΙΤΕ στο πλαίσιο του έργου "SEA4ALL – Enhancing critical thinking in schools for marine pollution using innovative ICT technologies" και ένα εργαστήριο για την παρουσίαση εκπαιδευτικών σεναρίων για μαθητές τελευταίων τάξεων δημοτικού με τη χρήση lego we do που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος "CODESKILLS4ROBOTICS – Promoting coding and STEM Skills through Robotics – Supporting primary schools to develop inclusive digital strategies for all". Τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτά για κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή ή εκπαιδευτικό.

Τέλος θα λειτουργούν περίπτερα με φυλλάδια, πόστερς και υλικό ενημέρωσης για τα προγράμματα σχολικών συνεργασιών Erasmus και ειδικότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει η ΠΔΕ Κρήτης ως εταίρος ALICE – IMMERSE – CANVASS+ – GODIGITAL. Το φεστιβάλ Ξένων Γλώσσών πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ