Η Λαϊκή Συσπείρωση στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου και το Λιμενικό

Petite Perle 300×250

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννη Γωνιανάκη και Βαγγέλη Σοφίου, συνοδευόμενοι από τον Μιχάλη Κασαπάκη, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Ηρακλείου επισκέφτηκε χθες 14/5 το 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου και το Λιμενικό.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας οι υποψήφιοι με την Λαϊκή Συσπείρωση συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, οι οποίοι τους μετέφεραν τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά, καθώς και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Σοφίου απευθυνόμενος στο προσωπικό της πυροσβεστικής τόνισε πως:

«Η Περιφέρεια και οι δήμοι στο νομό Ηρακλείου στους οποίους πλειοψηφούν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα πυρασφάλειας, αλλά στηρίζουν την ΕΕ και τις κυβερνήσεις οι οποίες δεν δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες πολιτικής προστασίας του λαού.

Οι πρόσφατες πυρκαγιές στο Μάτι που θρηνήσαμε θύματα καθώς και οι καταστροφικές πλημμύρες στο νησί δεν οφείλονται στην «κακιά ώρα» αλλά στην πολιτική κόστους  – οφέλους της ΕΕ και εξειδικεύουν κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμος και βλέπει την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως κόστος. Χρειάζεται αυτά να γίνουν κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές και ταυτόχρονα με την πάλη για την ασφάλεια και την προστασία του λαού από κάθε φυσική ή τεχνολογική καταστροφή, σε αντίθεση μάλιστα με την σημερινή πολιτική της ΕΕ, την

Ενώ ο Γιάννης Γωνιανάκης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στο λιμενικό σώμα, τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα για τον κατασταλτικό ρόλο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, και ξεκαθάρισαν παράλληλα πως το ΚΚΕ, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν ταυτίζουν το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και επομένως τους λιμενικούς με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν αντιλαϊκές πολιτικές εγχώριες και της ΕΕ.

Τέλος το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις κάλπες για να γίνει ένα βήμα για την διεκδίκηση των απωλειών αλλά και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Επιπλέον τόνισαν πως οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης υποστηρίζουν τα δικαιώματα και τα αιτήματα για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιο και ιδιωτικού τομέα, μαζί και του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας και της πυροσβεστικής για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και την εφαρμογή ενός νέου ειδικού μισθολογίου που όχι μόνο θα αποκαθιστά τις απώλειες, αλλά θα λαμβάνει υπ όψιν και το κόστος ζωής. Ενώ τέλος σημείωσαν πως πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση των πετσοκομμένων μισθών, πλεύσιμων, οδοιπορικών, αργιών και νυχτερινών.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ