Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ, ζωντανός ο Πόρος!

Petite Perle 300×250

Του Μάνου Κασαπάκη

Ανταπόκριση: Αντώνης Στρατάκης

Μεγάλο διπλό που τον κρατάει ζωντανό στο κόλπο της ανόδου πέτυχε ο Πόρος, επικρατώντας με 0-1 του ΠΑΟΚ μέσα στον Κρουσώνα.

Το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο με τις ευκαιρίες στην επανάληψη να ανήκουν στους φιλοξενούμενους, με τους "ασπρόμαυρους" του Ν. Σουργιά ωστόσο να σπαταλούν μεγάλη ευκαιρία για να μπουν για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου και του εισιτηρίου για την παραπάνω κατηγορία, έχοντας χαμένο πέναλτι στο 45'.

Στον πολύ βροχερό Κρουσώνα η αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική των play-off για την άνοδο στην Γ' εθνική πραγματοποιήθηκε υπό έντονη βροχόπτωση που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στον αγώνα πατώντας σαφώς καλύτερα μέσα στις τέσσερις γραμμές, ιδιαίτερα μέχρι το 30ο λεπτό, με τον Πόρο από αυτό το διάστημα και μετά να ανεβάζει την απόδοση του και να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα.

Στο 7ο λεπτό οι Κρουσανιώτες ζήτησαν πέναλτι με τον Κεφαλούκο να πέφτει στο χορτάρι μετά από σπρώξιμο αμυντικού των φιλοξενούμενων, αλλά ο διαιτητής Μαυραντωνάκης είπε παίζεται χωρίς να δώσει κάτι.

Με την συμπλήρωση 38΄ λεπτών ο Καστελλιανάκης επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, ήταν πολύ καλό αλλά βρήκε πανέτοιμο τον Δημητριάδη που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, 45', έγινε η φάση που στιγμάτισε το ημίχρονο. Ψιλοκρεμαστή σέντρα από τον Ανωγειανάκη με τον Νικηφόρο να προλαβαίνει να "τσιμπάει" την μπάλα από τον Σκουλά ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον νεαρό άσσο του ΠΑΟΚ. Ο Σκουλάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του Λ. Τιτομιχελάκη με 10 ποδοσφαιριστές. Το πέναλτι εκτέλεση ο Νικηφόρος με τον Ζαφείρη Δ. να αποκρούει εντυπωσιακά και τον Νικηφόρο στην επαναφορά να σουτάρει από καλή θέση ψηλά άουτ, με το 0-0 να μένει και να είναι σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Πόρος ήταν πολύ καλός και παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο 69ο λεπτό από λάθος του Δημητριάδη ο Καστελλιανάκης πήρε την μπάλα και ο Κοζυράκης ανέτρεπε τον φορ των φιλοξενουμένων, με τον διαιτητή Μαυραντωνάκη να δίνει πέναλτι. Ο Κοζυράκης είδε την κόκκινη κάρτα μένοντας ο ΠΑΟΚ, έτσι, με 10 παίκτες και αυτός. Ο "Καστέλλος" ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ήταν εύστοχος από την "άσπρη" βούλα γράφοντας το 0-1.

Οκτώ λεπτά πριν τα 90', στο 82', πάσα του Μάρκου και σουτ από τον Μεταξάκη με τα πόδια απέκρουσε ο Δημητριάδης, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ταχύτατος Ζαφείρης μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Δημητριάδης έδιωξε τον κίνδυνο.

Να σημειώσουμε πως στο 76' απέβαλε τον Γ. Αποστολάκη άμεσο συνεργάτη του Λ. Τιτομιχελάκη από τον πάγκο του Πόρου, ο παρατηρητής αγώνα, Κλέαρχος Ζαχαριουδάκης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Δημητριάδης, Φράγκος, Νικηφόρος, Βασιλείου, Κεφαλούκος, Παπαδιός, Κοζυράκης, Σούρσος (83' Μπελαδάκης), Καουκάκης, Παπαδάκης, Ανωγειανάκης

ΠΟΡΟΣ: Ζαφείρης Δ., Σκουλάς, Χατζησεβαστός (76' Μάρκου), Χαρίτος, Ξηρός, Μαγάκης, Ζαφείρης Αλ., Χρηστάκης, Καστελλιανάκης (70' Μεταξάκης), Σκούφος, Λεμονιάς

*Η Φωνή Μαλεβιζίου βρέθηκε στον Κρουσώνα όπου και σας μεταφέρει φωτογραφικό υλικό

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ