Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού

Petite Perle 300×250

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Φαιστού Γιάννη Ζαχαριουδάκη και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γενοβέφα Χουστουλάκη, πραγματοποίησαν περιοδεία στο Τυμπάκι την Παρασκευή 10/05/2019.

Συζήτησαν με τους καταστηματάρχες της περιοχής, με νεολαίους και κατοίκους. Η αναδουλειά στα μαγαζιά, τα πολλά βάρη και έξοδα που αναγκάζεται να πληρώνει ο μικρός καταστηματάρχης, μαζί με τα τέλη που επιβάλλονται από τον Δήμο στην επαγγελματική στέγη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε την ανάγκη, ο μικρός ΕΒΕ του Τυμπακίου να γυρίσει την πλάτη σε όλους όσοι τόσα χρόνια έριξαν επιπλέον βάρη στην πλάτη του με την τοπική φορολογία και την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του Δήμου, ειδικά τα χρόνια της κρίσης.

Αναφορικά με το θέμα της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζονται οι υπόλοιποι υποψήφιοι, τονίστηκε ότι αυτή δεν αφορά τους εργαζόμενους και τη νεολαία, αλλά τη λειτουργία του Δήμου ως επιχείρηση, όπως καθορίζεται από τον Κλεισθένη, και την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού η εισπραξιμότητα κλίνεται σε όλες τις πτώσεις από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή δημοτική αρχή έστελναν στις λαϊκές οικογένειες μπιλιετάκια για χρέη μαζί με απειλές διακοπής υδροδότησης. Κανείς από τους υποψήφιους – εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση – δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, δεν τοποθετούνται πάνω στη στάση που θα κρατήσουν για κατασχέσεις λογαριασμών των εργαζόμενων και πλειστηριασμούς λόγω μικροχρεών προς τον Δήμο. Επιπλέον, η υποβάθμιση της περιοχής με την αποψίλωση των υπηρεσιών και την ανυπαρξία ή υπολειτουργία βασικών δομών είναι κάτι το οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταγγείλει χρόνια και δείχνει ξεκάθαρα τον χαρακτήρα της «ανάπτυξης» που υπόσχονται οι υπόλοιποι υποψήφιοι στον Δήμο Φαιστού.

Καμιά στήριξη δεν είδαν οι κάτοικοι της περιοχής από Δήμο και Περιφέρεια στους αγώνες τους για καλύτερους μισθούς και συντάξεις, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μείωση του κόστους παραγωγής και καλύτερες τιμές στα προϊόντα, για δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για σύγχρονους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς και άλλα. Δεν τους εξασφάλισαν την επάρκεια σε νερό, για την ύδρευση και την άρδευση ενώ και αυτό το λίγο νερό που τους παρείχαν ήταν ακριβό και χαμηλής ποιότητας. 

Ταυτόχρονα, είναι αποκαλυπτικός ο ρόλος όλων των υπόλοιπων υποψηφίων  που δε βγάζουν κουβέντα για το διαμετακομιστικό λιμάνι του Νότου,  που θα είναι το τελικό χτύπημα της περιοχής ευρύτερα, ούτε για τη χρήση από τη FRONTEX και την ενδεχόμενη  ΝΑΤΟική αξιοποίηση για το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τυμπάκι, που θα κάνει μαγνήτη πολέμου την περιοχή.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε με τους κατοίκους για το αγροτικό εισόδημα του μικρομεσαίου αγρότη. Για το κόστος παραγωγής και τις τιμές – σκουπίδια. Για την ενίσχυση της επιχειρηματικής γεωργίας και των επιχειρηματικών ομίλων στον πρωτογενή τομέα, τη συγκέντρωση δηλαδή της γης σε λίγα χέρια που θα διώξει τον αγρότη από τη γη του, με την απλόχερη στήριξη της καταστροφικής ΚΑΠ της ΕΕ, μέσω και της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης της Περιφέρειας και τη στήριξη που παρέχουν οι ντόπιοι αγροτοσυνδικαλιστές.

Η δυναμική εμφάνιση, η παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης ενόχλησε και τους θρασύδειλους φασίστες, οι οποίοι μάταια προσπάθησαν να προπηλακίσουν και να δημιουργήσουν ένταση με το κλιμάκιο. Απομονώθηκαν. Ο λαός θα τους τσακίσει όπως έχει κάνει ξανά στο παρελθόν. Ειδικά η νεολαία του Τυμπακίου, οι  17άρηδες και 18άρηδες που ψηφίζουν για πρώτη φορά να στηρίξουν τον επίσης νεολαίο από το Τυμπάκι υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Ανδρεάκη Νίκο, φοιτητή Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης, κάνοντας την πραγματική, νεανική διαφορά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ