Τίμησαν τον Ιωάννη Περδικάρη στην Τύλισο

Petite Perle 300×250

Τον Ιωάννη Περδικάρη, μία από τις σημαντικότερες μορφές της πολιτικής και των γραμμάτων για ολόκληρη την Κρήτη, τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, η οποία ανεγέρθη στην κεντρική πλατεία της γενέτειρας του τιμωμένου, την Τύλισο, σήμερα το απόγευμα.


Η τελετή έγινε υπό βροχή και τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκανε ο δήμαρχος κ. Κώστας Μαμουλάκης.
Η προτομή του Ιωάννη Περδικάρη είναι έργο του διακεκριμένου καλλιτέχνη Κώστα Παγωμένου, ο οποίος προέβη στη φιλοτέχνηση της, ύστερα από σχετική ανάθεση του Δήμου Μαλεβιζίου.

Μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων, η εκδήλωση συνεχίστηκε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, όπου ακολούθησε εσπερίδα, αφιερωμένη στη ζωή και τη σπουδαία δράση του Ιωάννη Περδικάρη, ο οποίος διακρίθηκε, για το ρόλο του στις κρητικές Επαναστάσεις και έπειτα για την προσφορά του στην πολιτική και στην εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια του καθεστώτος της Κρητικής Πολιτείας.

Κεντρικοί ομιλητές στην εσπερίδα για τον Ιωάννη Περδικάρη ήταν ο φιλόλογος Μανόλης Αστυρακάκης και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μανόλης Δρακάκης, οι οποίοι με τις ομιλίες του φώτισαν πτυχές του βίου και τις δράσεις του τιμωμένου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ