Γιάννης Μαρής: Η Νεολαία Μπορεί

Petite Perle 300×250

Άρθρο του Γιάννη Μαρή, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό του Μενέλαου Μποκέα "Το Μαλεβίζι Μπορεί"

Η επίδραση που μπορεί να έχει η νεανική επιχειρηματικότητα στη μείωση της ανεργίας όπως και η ώθηση που μπορεί να δώσει στην οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου είναι καταλυτική.

Αναπτύσσεται σε τομείς που ίσως να μην έχουν προηγούμενο και παράλληλα συμμετέχει σε ήδη υπάρχοντες κλάδους, δραστηριοποιείται, αναπτύσσεται, βελτιώνεται και δημιουργεί καινοτομία. Η στήριξη των νέων με ιδέες, όραμα, εφευρετική σκέψη που θέλουν να προσφέρουν και να εξελιχθούν πρέπει να αποτελέσει βασική συνισταμένη κάθε σύγχρονου δήμου.

Το Μαλεβίζι μπορεί να κυοφορήσει και να αναθρέψει τέτοιες προσπάθειες αφενός γιατί οι δημότες του ανήκουν κυρίως στον ενεργό πληθυσμό, αφετέρου γιατί γεωγραφικά συμπεριλαμβάνει όλο το επιχειρηματικό φάσμα.

Επιχειρήσεις που βασίζονται εν πολλοίςσε νέους ανθρώπους, στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στον τουρισμό, τις βιοτεχνίες, την ελαφριά βιομηχανία και τις επιχειρήσεις αστικού τύπου.

Εάν ο Δήμος υιοθετήσει πολιτικές μόνιμου χαρακτήρα έχοντας παράλληλα τη συνδρομή της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων συνυφασμένων με την επιχειρηματικότητα μπορεί να αποκομίσει οφέλη που θα έχουν αντίκτυπο σε όλη την τοπική κοινωνία.

Το Μαλεβίζι Μπορεί να οραματιστεί, να δημιουργήσει και να επηρεάσει ένα περιβάλλον όπου θα ανθίζουν ιδέες και εγχειρήματα. Αξιοποιώντας το πιο σημαντικό κεφάλαιο που διαθέτει, τους νέους του.
Αξιοποιώντας, δηλαδή, το μέλλον του σε ένα παρόν που το έχει ανάγκη, ίσως περισσότερο από ποτέ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ