"Ηράκλειο για όλους": «Να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη»

Petite Perle 300×250

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Ένας οφειλόμενος φόρος τιμής καθώς η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του περασμένου αιώνα και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αφού στοίχισε τη ζωή σε 355.000 συνανθρώπους μας και ξερίζωσε πάνω από 400.000.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι σημαντικό η ιστορική μας μνήμη να αποτελεί πηγή γνώσης για τις νεότερες γενιές προκειμένου να παραμείνουν προσηλωμένες στα ιδανικά της ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης των λαών.
Όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να διατηρηθεί και να διαφυλαχθεί η μνήμη ζωντανή, ώστε η ανθρωπότητα να μην γνωρίσει ξανά θηριωδίες.
Οι μνήμες αυτές συγκροτούν την ταυτότητά μας και μας παρέχουν ένα πλαίσιο για τη σκέψη και τη δράση μας! Είναι η δύναμη μας για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ