"Θα διαψεύσουμε τους δημοσκόπους"

Petite Perle 300×250

Αισιόδοξοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Σπύρος Δανέλλης

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

«Οι δημοσκοπήσεις δεν μας προβληματίζουν. Η πραγματικότητα προβληματίζει τους δημοσκόπους για αυτό μαζεύουν τις προβλέψεις τους, για τις διαφορές. Τα τελευταία πέντε χρόνια η ΝΔ κερδίζει στις δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, αυτό θα γίνει ξανά», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στη "Φωνή του Μαλεβιζίου", κατά τη διάρκεια της περιοδείας που έκανε στο Γάζι, μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος Σπύρο Δανέλλη και Θοδωρή Δουλουμπέκη που είναι και ο μικρότερος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος έκρινε ότι τις τελευταίες ημέρες ανεβαίνει διαρκώς το κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. «Τώρα χρειαζόμαστε ένα δυνατό φινάλε, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες», σημείωσε.

Είπε επίσης ότι στόχος αυτών των ευρωεκλογών είναι διπλός. Πρώτον να μη βγει ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανθέλληνας Μάνφρεντ Βέμπερ, και δεύτερον όχι απλώς να διαψευστούν οι δημοσκοπήσεις, αλλά να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος όχι μόνο στην Κρήτη, που είναι σίγουρο, όπως εκτίμησε, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

«Δεν τραβάνε Βέμπερ- Μητσοτάκης»

Ο κ.Παπαδημούλης από το Γάζι όπου βρέθηκε, ζήτησε τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος, μετά τις ευρωεκλογές. «Ο Κυριάκος ζητάει από τον Τσίπρα να φύγει ακόμα και αν χάσει με μια ψήφο διαφορά στις ευρωεκλογές. Εγώ ζητάω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εκλογών, ότι θα μείνει αρχηγός της ΝΔ, για να αναμετρηθεί με τον Τσίπρα και στις εθνικές εκλογές».

Συμπλήρωσε επίσης ότι: «Στην Ευρώπη κανείς εκτός από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα δε θέλει τον Βέμπερ, και πιστεύω ότι ακόμα και η Μέρκελ στο δρόμο θα τον εγκαταλείψει, διότι το παιδί δεν τραβάει, όπως δεν τραβάει ο Κυριάκος δεν τραβάει και ο Βέμπερ». Τέλος με δεδομένο ότι ο μεγάλος αντίπαλος των ευρωεκλογών είναι η αποχή, ο κ. Παπαδημούλης έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες – ιδιαίτερα στους νέους μετάσχουν στις εκλογές διότι είναι λάθος να αφήνουν τους άλλους , να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

« Απευθύνομαι ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Είναι λάθος να αποφασίζει η τρίτη ηλικία για το μέλλον των νέων και ειδικά των 17αρηδων που ψηφίζουν για πρώτη φορά» .

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές συνόδευαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, και τα τοπικά. Όλοι μαζί έκαναν περιοδεία, συνομίλησαν με κατοίκους ενώ επισκέφθηκαν και τα εκλογικά κέντρα των υποψήφιων δημάρχων του Γαζίου.

 Σπύρος Δανέλης: «Ο αντι- ΣΥΡΙΖΑ θυμός δεν είναι πολιτική θέση»

Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος, σημείωσε από την πλευρά του ο Σπύρος Δανέλλης, αυτό που όμως είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι υπάρχει μια κλιμακούμενη έκφραση μια δυναμικής που έρχεται από την κοινωνία. «Οι πολίτες είναι πιο μπροστά από τις πολιτικές δυνάμεις, γιατί το κάλεσμα αυτό και η προσπάθεια σύγκλισης και συμπόρευσης που τρέχει στην Ευρώπη, κατά της ανόδου της ακροδεξιάς και της συντηρητικής δεξιάς, στην χώρα μας δεν τρέχει με τις ίδιες ταχύτητες. Εννοώ ότι δυνάμεις που όφειλαν να είναι μαζί μας, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, έχουν επιλέξει άλλο δρόμο. Είναι απέναντι επειδή επικράτησε ο αντι- σύριζα θυμός. Όμως με το θυμικό πολιτική δεν κάνεις. Ούτε ο αντι- συρισμός και ο αντι- τσιπρισμός συνιστούν πολιτική πρόταση».

Ο κ. Δανέλλης εξέφρασε και αυτός την αισιοδοξία του για τις ευρωεκλογές λέγοντας ότι το αδύναμο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η μειωμένη συσπείρωση είναι και το ισχυρό του χαρτί. « Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να πείσουμε τους πολίτες που δεν πήγαν ποτέ απέναντί μας, ούτε θα πάνε , αλλά διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις, καχυποψίες, πικρίες προσωπικές πιθανώς. Όσο περισσότερους από αυτούς τους δύσκολους και απαιτητικούς πολίτες πείσουμε μέχρι την επόμενη Κυριακή, τόσο θα ανατρέψουμε και μια πραγματικότητα δημοσκοπική που βλέπουμε συνεχώς να διαμορφώνεται προς τα κάτω».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ