Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Προφήτη Ηλία και Άγιο Σύλλα

Petite Perle 300×250

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μανώλη Συντυχάκη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρη Βρύσαλη περιόδευσε στον Προφήτη Ηλία και τον Άγιο Σύλλα του Δήμου Ηρακλείου χθες Κυριακή 20/5.  Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σαμαριτάκη Ελένη και Σφακιανάκης Μιχάλης, πλήθος υποψήφιων δημοτικών συμβούλων  Ηρακλείου καθώς και οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Σύλλα.

Στις συζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής κυριάρχησαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως η έλλειψή νερού άρδευσης για τα αμπέλια και τις καλλιεργήσιμές εκτάσεις, η υψηλή φορολογία στα αγροτικά προϊόντα, καθώς και η επικίνδυνη κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Με αγανάκτηση οι κάτοικοι εξέφρασαν το παράπονο ότι στα χωριά τους δεν υπάρχουν αθλητικές υποδομές, «ούτε ένα γήπεδο», πάρα του ότι είναι εκατοντάδες οι νέοι που έχουν επιλέξει να παραμείνουν στον τόπο τους.

Ο Μανώλης Συντύχακης επισήμανε στους κατοίκους της περιοχής πως: «Το κριτήριο ψήφου που πρέπει να έχει ο λαός πηγαίνοντας στις κάλπες πρέπει να είναι η υπεράσπιση του δίκιου του, το συμφέρον της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και πως αυτό μπορεί να γίνει εφικτό μέσα στους αρνητικούς συσχετισμούς που είναι διαμορφωμένοι και στο Δήμο και στην Περιφέρεια. Από τη μία το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και από την άλλη το ψηφοδέλτιο του κ. Αρναουτάκη που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του κ. Μαρκογιαννάκη της ΝΔ, δηλαδή αυτούς που ευθύνονται διαχρονικά για την σημερινή κατάσταση. (…) Εμείς λέμε στο λαό να μην ψηφίσει μία από τα ίδια. Πόσες φορές θα βρεθούμε ακόμα στο ίδιο έργο θεατές; Καλούμε τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο αγρότη και επαγγελματία να βγάλει συμπεράσματα από την πείρα του τόσα χρόνια και να μην ξεχάσει και πως ο δήμος και η περιφέρεια βάζουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη του και να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο και την Περιφέρεια Κρήτης για να διεκδικηθούν μέτρα ανακούφισης, για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο.»

Ο Δημήτρης Βρύσαλης πρόσθεσε: «Αυτό που ζούμε είναι οι συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ, της γνωστής ΚΑΠ, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες υλοποιήσαν και υλοποιούν. Μια πολιτική που φτάνει τον μικρομεσαίο αγρότη μέχρι το ξεκλήρισμα. Πολιτική που ενισχύεται από την δημοτική Αρχή τόσο τη σημερινή όσο και τις προηγούμενες, αφού τόσο η τιμολογιακή πολιτική στο νερό όσο συνολικά η δημοτική φορολογία επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις λαϊκές οικογένειες και τα χωράφια τους, από τα οποία προσδοκούν να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί. Στην ανάγκη εφαρμογής αυτής της πολιτικής δεν παρεκκλίνει κανένας από τους άλλους οχτώ συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο των Ηρακλειωτών . Την ίδια στιγμή αφήνουν τα χωριά να μαραζώνουν, χωρίς υποδομές για τους νέους ανθρώπους, χωρίς δρόμους. Βλέπετε τέτοια έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους τους στους δήμους, για χρηματοδότηση. Γι' αυτό χρειάζεται να αξιοποιήσουμε το όπλο της ψήφου σωστά, δυναμώνοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης και το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα των εκλογών».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ